Zjuust voert schimmenspel op. Foto: Rolf Zeldenthuis
Zjuust voert schimmenspel op. Foto: Rolf Zeldenthuis (Foto: )

Jeugdtheater Zjuust brengt betoverend schimmenspel

ZUTPHEN - Zondag 15 december voert Zjuust opnieuw het betoverende schimmenspel op van 'Scrooge & Marley' ofwel 'A Christmas Carol' van Charles Dickens. Een vertelling, uitgebeeld met behulp van levende acteurs wiens schaduwen op een groot doek geprojecteerd worden. Dit geeft een droomachtige en magische sfeer. Dit vindt plaats van 15.00 tot 15.45 uur in De Proeflokalen, Vispoortplein 16 in Zutphen.

De hoofdpersoon is Ebenezer Scrooge. Als hij door zijn neef Fred een prettige kerst wordt gewenst, vindt hij dat onzin. Kerst betekent voor hem alleen maar een paar vervelende vrije dagen: allemaal onkosten en verlies van werktijd. Scrooge is gierig, en buit zijn arme werknemer Bob Cratchit behoorlijk uit; hij gunt hem zelfs nauwelijks een vrije kerstavond. Bovendien heeft hij geen enkel medelijden met het arme gezin van Cratchit, dat nauwelijks kan rondkomen van het karige salaris, laat staan met hun invalide zoontje kleine Tim. Maar dan staat zijn oude compagnon Marley, die zeven jaar geleden op kerstavond overleed, plotseling voor hem. Dat wil zeggen: de geest van Marley. Deze kondigt de komst aan van drie geesten die nacht: de geesten van Scrooges Verleden, Heden en de Toekomst. Die geesten zullen Scrooge wijzen op zijn liefdeloze bestaan en op zijn hardvochtige gedrag. Voor Scrooge is het behoorlijk schrikken om te zien hoe hij eigenlijk altijd geleefd heeft. En hoe hij nu is. En hoe hij worden zal. Als hij tenminste zijn leven niet betert.

Toegang 7,50 euro (tot en met 14 jaar 5 euro. De voorstelling is geschikt voor kinderen vanaf 7 jaar. Reserveren gewenst, dit kan via mail of telefoon.


reserveren@zjuust.nl

06 - 158 800 45

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden

Nieuwsoverzicht

Meer berichten