Overhandiging van de sleutel. Foto: Charlaine Beltman
Overhandiging van de sleutel. Foto: Charlaine Beltman (Foto: )

Stichtingen WGDGO en Cornerstone slaan handen ineen

ZUTPHEN - Stichting WGDGO en Stichting Cornerstone zullen vanaf 6 januari de handen ineen slaan. Ze hopen elkaar op deze manier aan te vullen en te samen te werken zodat nog meer mensen geholpen en ondersteund kunnen worden.

Praktisch gezien zal het inhouden dat Stichting WGDGO zal verhuizen naar het Lighthouse en daar de reeds bestaande huiskamer gaan delen met Stichting Cornerstone. Beide stichtingen zullen hun eigen identiteit behouden en hun eigen activiteiten blijven voortzetten.

Stichting Cornerstone is al 20 jaar een begrip in Zutphen en biedt al tal van activiteiten aan. De kinderkledingbank misschien wel het meest bekend, maar ze bieden ook ander activiteiten zoals een kidsclub op woensdagmiddag, een jeugdhonk op vrijdagavonden, een creatief café voor vrouwen op dinsdagochtenden of de vriendenkerk op de laatste zondag van de maand.

Stichting WGDGO is veel jonger, maar inmiddels kunnen zij ook al op veel bekendheid rekenen in Zutphen en omstreken. Zij richt zich met name op het verstrekken van verjaardagspakketten, het loten en verloten op de Facebookgroep en het verlenen van acute hulp bij mensen in nood.

Door deze nauwe samenwerking zien beide stichtingen kansen en mogelijkheden in het aanvullen en ondersteunen bij bestaande activiteiten en het bundelen van krachten bij de organisatie van nieuwe evenementen. Daardoor kan er optimaal gebruik gemaakt worden van ieders talent en kracht. Vol vertrouwen en hoop kijken ze uit naar het nieuwe jaar en hopen dat nog meer mensen de weg zullen vinden naar deze stichtingen.

Nieuwjaarsreceptie
Het eerste gezamenlijke evenement zit er al aan te komen. Op 16 januari tussen 14.00 uur en 16.00 uur willen ze hun samenwerking vieren tijdens een nieuwjaarsreceptie waarin iedereen van harte welkom is om een kijkje te komen nemen in het Ligthouse (Troelstralaan 45) en kennis te komen maken met de mensen achter beide stichtingen.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden