Hoofdredacteur Brigiet Bluiminck verraste Anton de Lange, eigenaar van het Broederenklooster, met het eerste exemplaar. Foto: PR
Hoofdredacteur Brigiet Bluiminck verraste Anton de Lange, eigenaar van het Broederenklooster, met het eerste exemplaar. Foto: PR (Foto: )

Zutphense Pracht kijkt binnen in Broederenklooster

ZUTPHEN - De nieuwste editie van Zutphense Pracht, het Zutphense magazine over erfgoed, ligt weer in de winkel. Hoofdredacteur Brigiet Bluiminck verraste Anton de Lange, eigenaar van het Broederenklooster, met het eerste exemplaar. De Lange laat in het nieuwe nummer de verbouwing van het klooster zien.

Het Broederenklooster wordt momenteel verbouwd en in het voorjaar van 2020 opent er een boetiekhotel. Er komt onder meer een grand café én een terras aan de zijde van de Rosmolensteeg. Daarmee wordt het pand ook weer toegankelijk voor de inwoners van Zutphen. "Extra bijzonder om alvast een kijkje te mogen nemen", aldus Bluiminck. Op dit moment vindt een grondige verbouwing plaats. De Lange vertelt in Zutphense Pracht over het rijke verleden van het klooster, maar ook over zijn ambities voor de toekomst. 'In juni hebben we al een eerste bruiloft gepland.'

Huis Alpha en Deventerweg
In het nieuwe nummer van Zutphense Pracht staat naast het verhaal over het Broederenklooster, ook een verhaal over Deventerweg 73, winnaar van de Paltsprijs 2019, een artikel over de verbouwing van Huis Alpha in Warnsveld en een interview met de 25-jarige werkgroep Bouwhistorie. Het Regionaal Archief Zutphen laat zien hoe de digitalisering in zijn werk gaat en Elze Boshart, medeoprichter van de Partij voor de Dieren, deelt haar favoriete monument in Zutphen. Wethouder Mathijs ten Broeke vertelt over het ambacht van zijn opa en oma en vaste columnist Harm Edens, bekend van radio en tv, laat je nadenken over struikelstenen.

Nieuw: abonnementen
Sinds dit jaar is het ook mogelijk om een abonnement op Zutphense Pracht af te sluiten. Bluiminck: "We maken het magazine vanuit de Stichting Zutphense Pracht. We hebben geen winstoogmerk, maar uiteraard worden er wel kosten gemaakt om het magazine te kunnen maken. En die kosten zijn de afgelopen jaren alleen maar gestegen. Daarom hebben we een aantrekkelijk abonnement samengesteld. Voor de lezer interessant omdat hij zo nooit meer een uitgave mist. En voor ons is het interessant omdat we graag een schare trouwe lezers aan ons blad willen binden.

Tot het einde van het jaar is het nog mogelijk om voor slechts 9,95 euro een jaarabonnement te nemen. Daarna geldt een prijs van 11,95. En natuurlijk kun je Zutphense Pracht ook cadeau doen. Bijvoorbeeld voor Kerst!".

Zutphense Pracht verschijnt twee keer per jaar en is verkrijgbaar in alle boekhandels in Zutphen en bij Primera XL in Brummen en The Read Shop in Warnsveld voor slechts 6,95 euro.


www.zutphensepracht.nl

Facebook: Zutphense Pracht

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden

Wat vindt u?

De gemeente Zutphen wil op termijn stoppen met het publiceren van de officiële bekendmakingen in de papieren krant. Wat vindt u hiervan?Reageren!

Nieuwsoverzicht

Meer berichten