Warnsveldse Boys verliest op passie en lef van Turkse Kracht

Algemeen

WARNSVELD - Zondag 24 november stond de uitwedstrijd tegen Turkse Kracht uit Deventer op het programma. Turkse Kracht is een moeilijke tegenstander voor de Warnsveldse Boys want de laatste wedstrijd in 2017-2018 eindigde in 1-1 in Deventer.

Op het gras van Turkse Kracht moest Warnsveldse Boys alles uit de kast moeten halen om de punten mee naar huis te nemen. In de eerste 10 minuten van de eerste helft werd Warnsveldse Boys volledig onder de voet gelopen door de tegenstander. Turkse Kracht was overal sneller bij de bal en ze wonnen veel tweede ballen. Warnsveldse Boys liet te veel ruimte en was slordig en onnauwkeurig in de passing. Langzaam werd de druk van Turkse Kracht iets minder. Middels Gijs Velthuis werd Leon Knuttel weggestuurd aan de linkerkant. Leon Knuttel had een goede individuele actie in huis waarmee hij de assist gaf aan Matthias Hoorn die vervolgens keurig de 0-1 op de borden liet aantekenen voor Warnsveldse Boys. Maar in plaats van het heft in handen nemen kwam het weer terug in de handen van Turkse Kracht. Niet meegaan in de verdedigende taken zorgde voor de 1-1. Turkse Kracht bleef dominant in hun veldspel en Warnsveldse Boys kwam niet aan voetballen toe. Zo gingen beide ploegen ook de rust in.

In de tweede helft was er nog genoeg tijd voor de Warnsveldse Boys om zaken recht te zetten maar de wedstrijd kreeg een totaal andere wending. Turkse Kracht maakte na 5 minuten de 2-1 door een technische fout van de verdediging van Warnsveldse Boys. Hierna hebben de Warnsveldse Boys geprobeerd Turkse Kracht onder druk te krijgen op hun eigen helft. Er werden hieruit ook kansen en mogelijkheden gecreëerd maar deze werden niet benut of de keeper lag in de weg. Druk zetten op de helft van de tegenstander geeft natuurlijk meer ruimte en deze ruimte werd goed benut door Turkse Kracht in een omschakelingsmoment in de 88ste minuut met een goede counter waardoor er 3-1 op het scorebord kwam. De slotfase werd hectisch waarin veel gebeurde, maar positief was dat Jesper Nachtegaal in de 90ste minuut na een assist van Gijs Velthuis met het hoofd de 3-2 maakte voor Warnsveldse Boys. Hierna probeerde Warnsveldse Boys de gelijkmaker te forceren maar werd wederom in een counter uit een omschakelmoment verrast waardoor de eindstand 4-2 voor Turkse kracht een feit was.

De volgende wedstrijd van de Warnsveldse Boys is een thuiswedstrijd tegen Activia op sportpark 't Braamveld in Warnsveld.