Eline Huisman (l). Foto: PR
Eline Huisman (l). Foto: PR

Goud en zilver voor turnsters SZG bij eerste voorwedstrijd derde divisie

ZUTPHEN - Zaterdag 23 november was de eerste voorwedstrijd van de derde divisie en N3 in Doetinchem. Namens SZG-Zutphen deden vier turnsters mee tijdens deze wedstrijd.

Zoë Zeevalkink begon in wedstrijd 1 in de categorie Jeugd 2 supplement E. Zij begon op sprong, hier knalde ze er een hele mooie half in – half uit sprong uit. Daarna mocht ze naar brug, tijdens het inturnen ging het nog bijna mis, maar gelukkig liet ze daarna een mooie oefening zien. Op balk liet Zoë mooie spagaatsprongen zien en dit werd beloond met het eerste cijfer. Ook op vloer liet ze een hele mooie oefening zien en kreeg ze ook het eerste cijfer. Zoë werd uiteindelijk ruim eerste en mocht de gouden medaille mee naar huis nemen.

In wedstrijd 2 turnde Iris Sievers in de categorie Junior supplement D. Iris begon met een goede oefening op brug, ze turnde netjes. Daarna naar haar leukste toestel, de balk, waar ze het derde cijfer kreeg. Op vloer liet ze mooie salto’s zien en ruime beenspreiding bij haar spagaatsprongen. Tenslotte naar sprong, niet haar beste toestel, maar ze zette toch een goed cijfer neer. Uiteindelijk werd Iris 11de, een knappe prestatie tussen een groot aantal turnsters die vorig jaar ook al in dit niveau turnden.

In wedstrijd 3 turnde Evy Oosterveld in de categorie Pupil 1 N3. Evy begon op rekstok, ze kreeg hier het vierde cijfer. Op balk liet ze mooie sprongen zien en een goede radslag. Op vloer liet ze voor het eerst de arabier flikflak zien op een wedstrijd. Tenslotte naar sprong, ook hier voor het eerst een nieuw onderdeel, namelijk de streksalto. Deze deed ze heel netjes, door de goede wedstrijd behaalde Evy de 16de plaats in een sterk deelnemersveld.

In de laatste wedstrijd turnde Eline Huisman in de categorie Senior supplement C. Eline begon op sprong met een stabiele half in – half uit. Daarna naar haar beste toestel, de brug, en ze kreeg hiervoor het eerste cijfer. Hierna ging ze naar balk, ze liet hier zien hoe goed ze kan improviseren als een serie in haar oefening niet lukt, door een andere serie te turnen. Tenslotte naar vloer, hier liet ze hele mooie spagaatsprongen zien en kreeg ze ook hier het eerste cijfer. In de einduitslag werd Eline verdiend tweede en mocht de zilveren medaille mee naar huis nemen.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden

Nieuwsoverzicht

Meer berichten