Het Margaretha Consort. Foto: PR
Het Margaretha Consort. Foto: PR (Foto: )

Kerstconcert met Margaratha Consort in Walburgiskerk

ZUTPHEN - Op vrijdag 6 december is de imposante Walburgiskerk in Zutphen het toneel voor een indrukwekkende gebeurtenis: een Kerstnachtdienst zoals die rond 1640 plaats had kunnen vinden. Het Margaretha Consort nodigt iedereen van harte uit om deze avond bij te wonen en zo samen op weg te gaan naar Kerst. Aanvang 20.00 uur.

Het Margaretha Consort is een professioneel barokorkest met dito zangers en samen nemen zij de bezoekers mee terug in de tijd. De inspirerende muzikale leiding is in handen van Marit Broekroelofs, celliste en gambiste. Zij weet met haar ensemble altijd de harten van de bezoekers te raken – en daar zal de prachtige klank van het monumentale Baderorgel van de Walburgiskerk zeker aan meewerken.

Tijdens het kerstconcert klinken bekende advents- en kerstliederen zoals Nun komm der Heiden Heiland, Er is een roos ontloken, In dulci Jubilo en andere liederen. Koormuziek wordt afgewisseld met instrumentale delen, solisten, prachtige orgel-solo's en het publiek wordt uitgenodigd om sommige liederen mee te zingen.

Voor meer informatie en voorverkoop, zie de website.


www.baderorgel.nl

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden

Nieuwsoverzicht

Meer berichten