Zigeunerorkest Cvartetul Moldavia. Foto: PR
Zigeunerorkest Cvartetul Moldavia. Foto: PR

Lunchconcert met zigeunermuziek uit Moldavië

Algemeen

ZUTPHEN - Op zondagmiddag 1 december brengt virtuoze zigeunerorkest Cvartetul Moldavia volksmuziek, zigeunermuziek, café-concert en salonmuziek uit Moldavië, Roemenië, Hongarije en Rusland. Dit lunchconcert begint om 12.00 uur en vindt plaats in het Wereldlokaal, Vispoortplein 16 te Zutphen.

Moldavië is de provincie met de mooiste, maar tevens het moeilijkst te spelen volksmuziek uit Roemenië. De topviolisten Cristian en Silviu Tanasa spelen deze muziek virtuoos en schijnbaar moeiteloos, begeleid door Ion Tanase op accordeon en keyboard en Vasile Nedea op cimbaal. Ook spelen ze gipsy muziek uit Roemenië, Hongarije, Rusland en Macedonië. Met veel passie brengen zij tevens 'café-concertmuziek' uit Boekarest, Boedapest en Moskou. Verder beschikt het kwartet over een internationaal repertoire van licht klassieke muziek en salonmuziek uit de jaren '30. De musici zijn afgestudeerd aan het Enescu conservatorium te Boekarest en hebben ieder voor zich als solist diverse internationale concoursen gewonnen. De groep heeft concerttours gemaakt o.a. in Frankrijk, België, Zwitserland en Maleisië.

Entree 15 euro (jongeren en studenten 10 euro, kinderen, asielzoekers en minima 5 euro). Reserveren: via info@wereldmuziek.nl . Betalen: uiterlijk 29 november: aan NL68 RABO 0322 5387 69 t.n.v. Stichting Pentaton. Reserveren wordt aanbevolen, maar is niet verplicht. Men kan ook aan de zaal betalen (contant). In de pauze is er een lunch verkrijgbaar voor een vriendelijke prijs.


www.wereldmuziek.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant