Irene Kuiper, Frédérique Sluyterman van Loo en Ger Otte. Foto: Rene Zuiderveld
Irene Kuiper, Frédérique Sluyterman van Loo en Ger Otte. Foto: Rene Zuiderveld

Een muzikale vete

Een muzikale vete

ZUTPHEN - Na de succesvolle productie 'In Bed met Dietrich en 'Piaf' geven Irene Kuiper, Frédérique Sluyterman van Loo en Ger Otte opnieuw een eigenzinnige draai aan de levens van wereldberoemde iconen. Ex-first lady Jackie Kennedy, operadiva Maria Callas en scheepsmagnaat Aristoteles Onassis over deze drie iconen uit de vorige eeuw zijn al heel wat boeken geschreven en films gemaakt, maar dit is de eerste keer dat in Nederland een muziektheatervoorstelling over het trio te zien is. Deze speelt woensdag 27 november om 20.00 uur in theater Hanzehof.

Maria en Jackie streden om de liefde van dezelfde man. Beide vrouwen hebben elkaar intens gehaat, maar zijn ontmoetingen en confrontaties tijdens hun leven altijd uit de weg gegaan. Daar brengt deze voorstelling verandering in. Zet deze drie personages samen op het overbekende jacht van Onassis (daar waar beide romances begonnen) en er ontstaat een muzikale vete over wraak en passie, met parallellen naar de hedendaagse blaming en shaming op social media. Tevens zien we paralellen naar de Griekse mythologie: speelde Maria niet met grote regelmaat de rol van de wraakgodin Medea? Verfilmde Pier Pasolini dit verhaal niet ooit, met Maria Callas in de hoofdrol?

Maestro muziek
In de voorstelling horen we een mix van muzieksoorten, zoals van Rufus Wainwright en Burt Bacharach, maar natuurlijk ook opera-aria's – waaronder Vissi d'arte uit Tosca. Ger Otte vertelt: "we worden tijdens de voorstelling bijgestaan door muzikante Marieke van der Heyden die cello, theremin en glasharmonica speelt."

Kaarten zijn verkrijgbaar via www.hanzehof.nl

Meer berichten