De dames van de Groene BSO de Kaardebol. Foto: PR
De dames van de Groene BSO de Kaardebol. Foto: PR (Foto: )

Groene opsteker voor BSO de Kaardebol

ZUTPHEN - Groene BSO de Kaardebol, onderdeel van Dikkertje Dap Kinderopvang, heeft een geweldige opsteker gekregen. Op 14 november reikte de Stichting Groen Cement het kwaliteitsmerk Groene Kinderopvang uit. Groene BSO de Kaardebol is daarmee de eerste groene buitenschoolse opvanglocatie in Zutphen met dit kwaliteitsmerk.

Aan de hand van een checklist werd bepaald of Groene BSO de Kaardebol in aanmerking kwam voor het kwaliteitsmerk. Een belangrijk criterium is dat de natuur is verankerd in het pedagogische beleid. Op deze groene BSO brengen de kinderen het grootste gedeelte van de tijd buiten door. De kinderen leren er spelenderwijs met de natuur omgaan. Er is een ruime buitenruimte aanwezig die uitnodigt om te ontdekken en te beleven. Van slootje springen tot een eigen moestuin bijhouden en van klimmen en klauteren tot samen buiten soep koken, dat is allemaal mogelijk bij de Kaardebol.
Stichting Groen Cement is ontstaan vanuit het besef dat steeds minder kinderen regelmatig buiten spelen in de vrije natuur. En dat terwijl dit heel belangrijk is voor hun welzijn en fysieke en sociaal-emotionele ontwikkeling. Groen Cement vindt het belangrijk dat kinderen spelenderwijs de natuur ontdekken, zich kunnen verwonderen en kunnen leren hoe zij er zelf goed voor kunnen zorgen.

Meer berichten