Foto: Daan Noordhuizen
Foto: Daan Noordhuizen

Eerste Zutphense scholenmarkt Voortgezet Onderwijs

ZUTPHEN - Middelbare scholen uit de regio Zutphen bundelen hun krachten en organiseren samen met collega's van de basisscholen een informatiemarkt over de keuzemogelijkheden voor het voortgezet onderwijs (VO). Deze avond kunnen ouders informatie inwinnen bij drie VO scholen. De markt op 26 en 27 november is speciaal bedoeld voor ouders van groep 8 van de basisschool en vindt dit jaar plaats bij de Vrijeschool.

De overstap van de basisschool naar de middelbare is altijd weer een spannend moment. Het advies van de leerkracht van groep 8 is leidend voor een aanmelding bij een van de VO scholen. Leerlingen en ouders kunnen vanuit dit advies een school kiezen die bij hen past.

In Zutphen werken de basisscholen en middelbare scholen samen om te zorgen dat deze overstap zo goed mogelijk verloopt. Een speciale werkgroep met vertegenwoordigers vanuit basis- en middelbaar onderwijs zorgt daarvoor en heeft deze eerste scholenmarkt georganiseerd. "Een initiatief waar we allemaal blij mee zijn" aldus Irma Pieper, directeur van Montessori kindcentrum de Plotter. "Op de basisschool is vaak behoefte aan eerste informatie over de verschillende middelbare scholen in Zutphen. Daarvoor nodigden veel scholen tot nu toe collega's van die scholen uit, want zij kunnen tenslotte hun eigen verhaal het beste vertellen. Op de scholenmarkt kunnen ouders zelf alvast informatie ophalen bij drie scholen van hun keuze. Dat is echt een meerwaarde. Samen met hun kind kunnen ze vervolgens één of meerdere open dagen bezoeken". "Als VO scholen vinden we het van belang dat we dit in gezamenlijkheid doen. We geven daarmee het signaal af dat een goede keuze voor de leerling centraal staat" voegt Anne-Marie Molleman, directeur van Praktijkonderwijs Zutphen toe.

De Zutphense scholenmarkt is een gezamenlijk initiatief van de Vrijeschool Zutphen, het Isendoorn College, het Rhedens, Praktijkonderwijs Zutphen, het Eligant Lyceum en het Kompaan College. Ouders van leerlingen van groep 8 krijgen tijdens drie rondes informatie over drie middelbare scholen van hun keuze. Voor meer informatie raadpleeg de leerkracht van groep 8 van de basisschool of de website van de middelbare scholen.

Meer berichten