Uitreiking van de cheque. Foto: PR
Uitreiking van de cheque. Foto: PR (Foto: )

Kinderboerderij de Schouw krijgt cadeaucheque van Kindcentrum Lea Dasberg

ZUTPHEN - Onlangs ontving Kinderboerderij de Schouw een cadeaucheque ter waarde van 150 euro van Kindcentrum Lea Dasberg te Zutphen. De kinderboerderij gaat het geldbedrag besteden aan educatief materiaal ten behoeve van projecten voor leerlingen in het basisonderwijs.

Het Kindcentrum Lea Dasberg ontving deze cheque, te besteden aan een goed dierendoel, van het DierenDiploma. De school heeft meegedaan aan de DierenDiploma winactie en won hiermee, naast de cadeaucheque, ook een gastles van Evelien de Bruijn (radio en tv presentatrice) en ambassadeur van de Stichting Met dieren meer mens, initiatiefnemer van het DierenDiploma, een digitaal lespakket over huisdieren. Het was een educatieve dag! Alle leerlingen hebben het examen met goed gevolg afgesloten en kregen het officiële DierenDiploma mee naar huis.

Op Werelddierendag en tevens Nationale DierenDiploma Dag volgden zoveel mogelijk scholen door heel Nederland tegelijkertijd het DierenDiploma. In de aanloop naar deze dag hebben verschillende basisscholen op creatieve manier laten zien, hoe diervriendelijk ze zijn. Vele scholen hebben gehoor gegeven door knutsels op te sturen en daaruit is het Kindcentrum Lea Dasberg te Zutphen als diervriendelijkste school van Midden-Nederland gekozen.

Het DierenDiploma lespakket is kosteloos en een initiatief van de Stichting Met dieren meer mens. De belangrijkste doelstelling van het DierenDiploma is om kinderen te leren verantwoord om te gaan met huisdieren. Zij zijn tenslotte de huisdierenbezitters van de toekomst. De Nationale DierenDiploma Dag is in het leven geroepen om het DierenDiploma nog bekender te maken. Inmiddels hebben al ruim 566.500 kinderen een DierenDiploma gehaald, het bewijs dat je weet hoe je met huisdieren moet omgaan!

Om een idee te krijgen van de gastles kan de film worden bekeken op dierendiploma.nl/dierendiplomadag/.

Meer berichten