Tal van activiteiten in Zutphen. Foto: PR
Tal van activiteiten in Zutphen. Foto: PR

Wat is er te doen in Zutphen

ZUTPHEN - In het nieuwe jaar, ook al is dat nog een aantal weken weg, is er in het hele land weer aardig wat te ondernemen. Ook in Zutphen en omgeving is straks weer genoeg te doen.

Zo is Museum MORE de trots van de Achterhoek. Dit museum is te bezoeken van dinsdag t/m zondag. Het is op deze dagen geopend van 11 tot 17 uur. In het museum is de verzameling van groot kunstliefhebber Hans Melchers ondergebracht. met werken van grote Nederlandse kunstenaars als Charley Toorop. Diens bekendste werk, 'Zelfportret met Bontkraag' uit 1940 is één van de werken die er te bewonderen is. Ook is er kunst te zien van kunstenaars uit de realismestroming zoals Jan Mankes, Pyke Koch, Co Westerik en Philip Akkerman.
Grote fans van het neo-realisme, of zoals grootmeester Carel Willink zelf liever zei het 'fantastisch realisme' zijn bij Museum MORE ook aan het goede adres. Met tien van zijn meest bijzondere werken is Museum More momenteel het museum dat de meeste werken van deze grootmeester tentoonstelt.

Biografieonderzoek
Op 12 januari start een biografieonderzoek. Tijdens dit vijf dagen durende project kunnen de deelnemers heel veel over zichzelf leren. Vijf dagen lang werken zij met vijf mensen samen om verleden, heden en toekomst te onderzoeken. De deelnemer gaat leren hoe hij een concreet toekomstplan op kan stellen om in het nieuwe jaar meer in beweging te komen. Dit toekomstplan bestaat uit een duidelijk stappenplan zodat de deelnemer goed weet welke stappen hij moet ondernemen om zijn gestelde doel te behalen. Nieuwe en heldere inzichten zorgen ervoor dat de deelnemer alles uit het nieuwe jaar zal halen. Hij leert om meer in de eigen kracht te komen, aan zelfvertrouwen te werken en aan het einde van de rit veel assertiever in het leven te staan.
Deze workshop wordt in groepsverband georganiseerd zodat de deelnemers de kans krijgen veel van elkaar te leren. Mensen hebben meer met elkaar gemeen dan ze denken, maar ook is het goed om soms bewust te worden van de onderlinge verschillen.

Boetseerles
Het nieuwe jaar is ook de perfecte gelegenheid om eens een nieuwe hobby te proberen, zoals boetseren. De boetseerlessen worden wekelijks gegeven door Monique Bosch van www.boschbeeldend.nl. Monique is een kunstenares met decennialange ervaring en geeft deze lessen in haar eigen atelier in Zutphen.

Gitaarconcert
Op 20 januari verzorgt gitarist Ed Struijlaart een maar liefst vier uur durend optreden. In het Koelhuis in Zutphen brengt hij zijn eigen nummers en nummers van zijn muzikale helden te gehore. Ed is een groot opkomend talent. Hij kreeg van 3FM de stempel 'Serious Talent' en werd door deze radiozender ook genomineerd voor een 3FM award. Daarnaast staat Ed in het voorprogramma van BLØF en heeft hij ook meerdere malen bij DWDD op mogen treden.

Meer berichten