Wijnproeven voor het goede doel in de Walburgiskerk Zutphen

Een eerdere wijnproeverij. Foto: Pim Helmich
Een eerdere wijnproeverij. Foto: Pim Helmich (Foto: )

ZUTPHEN - Rotaryclub Rio aan de IJssel houdt zondag 17 november van 15.00 tot 18.00 uur voor de derde keer een wijnproeverij voor het goede doel. Dit jaar is dat Kinderboerderij De Schouw.

Tijdens de wijnproeverij zijn meer dan 60 wijnen onbeperkt te proeven: witte-, rode-, mousserende wijnen, dessertwijn en port. De aanwezige sommeliers staan klaar om je mee te nemen in de wereld van de heerlijkste wijnen afkomstig uit verschillende landen. Een lekkere wijn geproefd? Dan kan deze direct besteld worden voor bijvoorbeeld het kerstdiner. Lekkere hapjes en de prachtige entourage van de (verwarmde) kerk maken de middag compleet. Om te genieten van de wijnproeverij betaal je 15 euro per persoon en slechts 25 euro als je twee kaarten tegelijkertijd bestelt. Kaarten zijn te koop via www.rioaandeijssel.nl of aan de deur.

Kinderboerderij De Schouw is al 35 jaar een begrip in Zutphen. Met een paar honderd dieren, genoeg speelruimte en vriendelijke vrijwilligers is het een hele fijne plek voor kinderen en hun (groot)ouders. Een bezoek aan De Schouw is gratis en daardoor voor iedereen toegankelijk. De kinderboerderij krijgt steeds minder subsidie van de gemeente. Rotary Rio aan de IJssel vindt het belangrijk dat De Schouw toegankelijk blijft. Met de opbrengst van de wijnproeverij wil de kinderboerderij nieuw lesmateriaal voor scholen ontwikkelen, zodat De Schouw ook voor deze doelgroep interessant blijft.

Meer berichten