V.l.n.r.: Michelle, Bente, Niene, Merit, Iris en Maura.Foto: PR
V.l.n.r.: Michelle, Bente, Niene, Merit, Iris en Maura.Foto: PR (Foto: pr)

Fantastiche start nieuw seizoen voor turnsters SZG Zutphen

ZUTPHEN - Zaterdag 2 november 2019 was het in Didam tijd voor de eerste wedstrijd van het seizoen voor een groot deel van de turnsters van de A-selectie van SZG Zutphen, namelijk de clubteam wedstrijd. Bij de clubteam wedstrijd wordt een team van 3 tot 6 turnsters gevormd. Er mogen 4 turnsters tellen en de beste 3 scores tellen. SZG kon niet in elk niveau een team maken dus werkte hiermee samen met andere verenigingen waarmee mix-teams werden gemaakt.

In wedstrijd 2 turnde Evy Oosterveld samen met Willemijn Berndsen (SV Margriet Didam) en Lola Jimenez Rosco (RGV Ruurlo) in de categorie instap/pupil 1 N3. Evy heeft op vloer een aantal mooie nieuwe elementen voor het eerst tijdens een wedstrijd laten zien, zo turnde ze voor het eerst de arabier flikflak flikflak. Op sprong liet ze twee mooie overslagen zien. Aan de rekstok liet ze heel mooi gecontroleerd de krachtonderdelen zien. Tenslotte liet ze een mooie balkoefening zien. Evy werd met haar team tweede en mocht de zilveren medaille en bijbehorende beker in ontvangst nemen.

In wedstrijd 3 turnden Linde Biesterbosch, Lotte Kramer en Laura Welle in de categorie supplement F. Deze meiden turnen dit jaar voor het eerst in de keuze oefenstof en hebben dus veel nieuwe elementen laten zien op alle toestellen. Zo lieten ze mooie nieuwe acrobatische elementen zien op vloer. Sprongen ze voor het eerst met de plank over de pegasus, maar dat gaat al heel erg goed. Op brug en balk maakten ze nog wat kleine foutjes, maar de meiden kunnen trots zijn op deze wedstrijd. Het supplement F team is tweede geworden en mocht ook de zilveren medaille en beker in ontvangst nemen.

In wedstrijd 4 turnde Zoë Zeevalkink samen met Tess Nijkamp, Merel van den Haspel (VGV Varsseveld), Lune Dijkman en Cato Kamphorst (SV Margriet Didam) in de categorie supplement E. Zoë heeft een mooie vloeroefening laten zien. Op sprong en brug liet ze ook mooie oefeningen zien. Op balk liet ze voor het eerst een nieuwe opsprong zien en ook deze ging heel goed. Zoë werd met haar team ruim eerste, zij hadden 6 punten meer dan het team op plek 2 en mochten dus met het goud naar huis. Tegelijkertijd turnden in de andere baan Gieneke Woestenenk, Tess Koel en Nienke van den Berghe samen met Naomi Masselink en Isa Zwienink van VGV Varsseveld in de categorie pupil 2 en jeugd 1 D1. Op brug begon het redelijk, met een aantal mooie salto’s af die voor het eerst geturnd werden op de wedstrijd. Daarna bleven alle meiden op de balk staan. Ook vloer en sprong ging erg goed, waardoor ook deze meiden op het podium mochten komen, zij werden tweede en kregen een zilveren medaille en beker.

In wedstrijd 5 turnden Iris Sievers, Michelle Goedhart, Niene van Beek, Maura Mol, Bente Wilgenhof en Merit Huisman in de categorie supplement D. Zij begonnen op brug en lieten allemaal mooie hoge opzwaaien zien. Op balk werden prachtige gymnastische sprongen geturnd en een heel aantal nieuwe opsprongen. Daarna gingen de meiden naar vloer, ook daar werden een aantal nieuwe acrobatische series geturnd, waardoor de moeilijkheid van de oefeningen een stuk hoger ligt dan vorig jaar. Tenslotte sloten de meiden af met 4 stabiele sprongen. Ook hier was het heel spannend tijdens de prijsuitreiking, maar de meiden werden op maar 0,4 punt van de nummer 2 derde. Daardoor mochten zij de bronzen medaille en beker in ontvangst nemen.

Door deze geweldige prestaties van alle meiden en teams ging iedereen met een medaille naar huis. SZG bedankt de samenwerkende verenigingen RGV Ruurlo, VGV Varsseveld en SV Margriet Didam.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden

Nieuwsoverzicht

Meer berichten