La piscine. Foto: PR
La piscine. Foto: PR (Foto: Luxor Zutphen)

Franse Filmweek in Luxor

Franse Filmweek in Luxor

ZUTPHEN - Evenals vorige jaren presenteert Luxor in samenwerking met Alliance Française Zutphen een Franse Filmweek. Vanaf donderdag 14 november kunnen de liefhebbers van de Franse film dus weer hun hart ophalen.

Op het programma staan drie nieuwe films en een klassieker. Qui m’aime me suive! van regisseur Jose´ Alcala is een lichtvoetige komedie over het uitgedoofde huwelijk van twee zestigers, met hoofdrollen voor steracteurs Daniel Auteuil (La reine Margot, Avant l’hiver) en Catherine Frot (La tourneuse de pages, Marguerite).

Au bout des doigts van regisseur Ludovic Bernard schetst de muzikale coming-out van een straatschoffie uit een buitenwijk van Parijs die voor zijn pianopassie is aangewezen op de piano in de stationshal. Tot hij les krijgt van conservatoriumdocente La Comtesse, een mooie rol van Kristin Scott Thomas (Il y a longtemps que je t'aime, Dans la maison).

In de feelgoodfilm Roxane van regisseur Mélanie Auffret brengt de bevlogen Bretonse kippenboer Raymond (Guillaume De Tonquédec) met humor en poëzie een ode aan de Franse toneelgeschiedenis en het boerenleven. Elke ochtend leest hij de kippen voor, liefst uit zijn favoriete toneelstuk Cyrano de Bergerac en altijd geflankeerd door Roxane, de vedette onder zijn kippen.

Het programma van de Franse Filmweek wordt voltooid door de klassieker La piscine. In deze film van Jacques Deray, uit 1969, brengen de geliefden Jean-Paul en Marianne hun vakantie door in een villa aan de Route de la Plage uitkijkend over de Middellandse Zee, waar ze op een dag op uitnodiging van Marianne bezoek krijgen van Harry en zijn bloedmooie 18-jarige dochter Penelope. Een sterrencast met Alain Delon, Romy Schneider en Jane Birkin maakt deze film tot een onverbiddelijke publieksfavoriet.

Voor programma en tijden zie de website.


www.luxorzutphen.nl

Meer berichten