Luuk Meijer van FC Zutphen (l) is sterk aan de bal. Foto: Hans ten Brinke
Luuk Meijer van FC Zutphen (l) is sterk aan de bal. Foto: Hans ten Brinke (Foto: HANSTENBRINKE)

FC Zutphen in bezoek in Eefde voor streekderby

ZUTPHEN - Komende zaterdag 9 november vindt op sportcomplex De Wolzak in Eefde de streekderby tussen de plaatselijke sportclub en FC Zutphen (zat.) plaats. De gastheren uit Eefde nemen na de promotie van vorig seizoen een knappe zevende positie in op de ranglijst met 10 punten uit 7 wedstrijden. Afgelopen zaterdag behaalde men een verdiend gelijkspel in Groesbeek bij De Treffers. En dat het daar moeilijk kan zijn ondervond FC Zutphen in de eerste wedstrijd. Toen werd pas in blessuretijd door een fraaie treffer van Nathan Greven een puntendeling (3-3) bewerkstelligd. De wedstrijd in Eefde begint om 14.30 uur.

Het zal daarom zaterdag ongetwijfeld een aantrekkelijke streekderby worden. Dit soort wedstrijden hebben altijd wat bijzonders. Met name ook omdat de thuisploeg het nog ongeslagen FC Zutphen de eerste nederlaag zal willen toebrengen.

FC Zutphen stelde afgelopen weekend al de titel in de eerste periode veilig door een ruime 4-0 overwinning op Redichem. De mannen van Arthur Isselman en Ido te Loo komen dus met een goed gevoel naar Eefde. In ieder geval is deelname aan de nacompetitie voor een plaats in de tweede klasse daarmee afgedwongen. En op grond van de resultaten in het nog prille begin van deze competitie is dat terecht. Nu is het van belang om daar verder vervolg aan te geven, en op een goede manier met de druk van de koploper te kunnen omgaan.
FC Zutphen bezit niet alleen individuele kwaliteiten, maar opereert als team ook zeer sterk. En alles zit nu mee, om de sfeer in het team optimaal te hebben. Ook bij de oudere spelers, die een paar slechte seizoenen met veel spelersmutaties hebben meegemaakt, zie je dat de spelvreugde weer terug is. En dat wordt ook terug gezien in de feiten. Liefst vier spelers van FC Zutphen zitten in de top-10 van de topscorerslijst. En daarnaast beschikt het team over mensen die een uitstekende pass in de benen hebben zoals Luuk Meijer en Rik Vlutters. Deze jongens scoren dan weliswaar wat minder, maar zij zorgen er wel voor dat de bal continu in de ploeg blijft.
Maar ook achterin geven de Zutphenaren weinig weg. En dat begint met een betrouwbare sluitpost als Marijn Sangers, die er staat als het een keer moeilijk wordt. Daarnaast ontwikkelt het centrale duo achterin, David te Slaa en Hidde van Kalker, zich steeds beter.
Er zullen ongetwijfeld nog wel eens wat mindere wedstrijden volgen. Maar de technische staf kan zo langzamerhand putten uit zestien gelijkwaardige spelers voor tien basisplaatsen. Het beleid om zo een team vanaf de grond, en vanuit de eigen jeugd, weer op te bouwen, lijkt zijn vruchten af te gaan werpen.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden

Nieuwsoverzicht

Meer berichten