Het logo van Paaprika, van ontwerper Sculptor Design
Het logo van Paaprika, van ontwerper Sculptor Design

Paaprika, de nieuwe spellenspeciaalzaak in Zutphen

‘Nieuwe spellen eerst uitproberen en dan aanschaffen’

ZUTPHEN - Zaterdag 9 november opent Spellenspeciaalzaak Paaprika zijn deuren aan de Beukerstraat 66, in hartje Zutphen. De spelletjeswinkel is uniek in Zutphen en een initiatief van de jonge ondernemer en spellenfanaat Mark Paap.

Het bijzondere van Paaprika is dat er allerlei bord- en kaartspellen te krijgen zijn én uit te proberen. Paaps partner Feline vertelt: "Wij zijn allebei spelletjesgek, hebben er thuis wel een stuk of honderd staan. Mark begint de nieuwe winkel uit passie voor alle mooie spellen die er zijn."

Grote winkel én speelruimte
Paaprika bestaat uit een ruime winkel, een speelruimte en een webshop. In de speelruimte kunnen bezoekers de spellen zelf eerst uitproberen, onder het genot van een drankje of een kop koffie of thee. Mark Paap wil in deze tijd van computerspellen laten zien dat aan bordspellen ook nog enorm veel plezier en gezelligheid te beleven is.

Nieuwste trends in spellen
Net als bij computerspellen zijn bij de bordspellen verschillende trends te onderscheiden. Mark Paap: "Tegenwoordig ligt er meer nadruk op het thema en de presentatie van het spel. Vroeger bestond een spel vaak nog uit een thema als ‘ridders’ of ‘sciencefiction’, tegenwoordig kunnen de thema’s ook ‘vogels verzamelen’ of ‘Portugese tegels’ zijn."

Welke bijzondere spellen Mark Paap zou aanraden? "Voor mensen die nog onbekend zijn met de diversiteit van spellen zou ik Dominion aanraden. Dit spel is makkelijk te leren en geen enkel potje is hetzelfde. Zelf ben ik groot fan van onder andere Azul, Ascension en Root."

De officiële opening van de spellenspeciaalzaak is zaterdagochtend 9 november om 10.00 uur.Belangstellenden zijn van harte welkom.


Facebookpagina 'paaprikazutphen'

www.paaprika.nl

Meer berichten