Geert Mak. Foto: Vincent Mentzel
Geert Mak. Foto: Vincent Mentzel

Geert Mak over zijn nieuwe boek 'Grote verwachtingen'

ZUTPHEN - Op 5 november verschijnt het nieuwe boek van Geert Mak, 'Grote verwachtingen', en op zaterdag 23 november om 16.30 uur komt hij het met een korte lezing introduceren en aansluitend signeren bij Boekhandel Van Someren & Ten Bosch, Turfstraat 19. De toegang is vrij.

'Grote verwachtingen' is een vervolg op het immens succesvolle 'In Europa' dat vijftien jaar geleden verscheen. Enkele jaren later volgde de 35-delige tv-serie met de schrijver in de hoofdrol. 'In Europa' ging over de twintigste eeuw en hoe die in veel opzichten gruwelijke periode getekend door twee wereldoorlogen, ons heeft gevormd. 'Grote verwachtingen' gaat over de eerste twee decennia van de eenentwintigste eeuw. Het pakt de draad op waar 'In Europa' eindigde, in 1999. Mak schetst de sfeer en stemming tijdens de eeuwwisseling, het optimisme dat toen hoogtij vierde maar gaandeweg verdween, de gevoelens rond de invoering van de euro, de gevolgen van de aanslag op de Twin Towers, de toestand in Oost-Europa en Rusland, de bankencrisis, de Verenigde Staten, Noord- versus Zuid-Europa, de vluchtelingen. In 'Grote verwachtingen' vertelt en duidt Mak de recente geschiedenis zoals alleen hij dat kan.

Geert Mak (1946) is journalist en schrijver. Hij schreef onder meer Een kleine geschiedenis van Amsterdam, Hoe God verdween uit Jorwerd, De eeuw van mijn vader en De levens van Jan Six. Hij ontving vele prijzen, waaronder De Gouden Ganzenveer, De Gouden Uil en de oeuvreprijs van het Prins Bernhard Cultuurfonds.


0575 - 513 512

www.somerentenbosch.nl

info@somerentenbosch.nl

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden

Nieuwsoverzicht

Meer berichten