Regiovoorzitter Ben van Raaij overhandigt jubilaris Lenie Eskes de oorkonde bij de Zonnebloem onderscheiding. Foto: Henk Derksen
Regiovoorzitter Ben van Raaij overhandigt jubilaris Lenie Eskes de oorkonde bij de Zonnebloem onderscheiding. Foto: Henk Derksen

Lenie Eskes 25 jaar vrijwilliger bij de Zonnebloem

Algemeen

WARNSVELD - Vrijdag 25 oktober werd Lenie Eskes in het zonnetje gezet vanwege haar langjarige inzet als vrijwilliger voor de Zonnebloem. Sinds de oprichting van de afdeling Zutphen-Zuid in 1994 heeft ze zich onafgebroken voor de gasten van de Zonnebloem ingezet. Eerst zestien jaar als bestuurslid en vervolgens als 'gewone' vrijwilliger.

De eerste Zonnebloem afdeling ontstond in Zutphen in 1986. Het bleek een zodanig groot succes, dat in 1993 besloten werd om de afdeling te splitsen. Zo ontstonden de afdelingen Zutphen-De Hoven, Zutphen-Noord en Zutphen-Zuid. In 1994 (nu 25 jaar geleden) gingen de zelfstandige afdelingen op in de Nationale Vereniging de Zonnebloem.

Dit jubileum werd vrijdag 25 oktober gevierd bij De Pauw in Warnsveld en hierbij was regiovoorzitter Ben van Raaij aanwezig om Lenie in het zonnetje te zetten. In zijn toespraak vertelde hij dat Lenie niet alleen bij de gasten en vrijwilligers van de afdeling bekend is, maar dat de hele wijk haar kent vanwege de jaarlijkse lotenverkoop. Lenie gaat graag mee met activiteiten om de gasten te begeleiden en ze is in totaal zestien keer mee geweest met zonnebloemvakanties. Kortom: een echte Zonnebloem vrijwilliger.

Uit handen van de regiovoorzitter ontving Lenie het speldje en de oorkonde voor haar 25-jarige inzet voor de Zonnebloem.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant