Merel Hubatka leest Groot Zutphens Dictee voor. Foto: PR
Merel Hubatka leest Groot Zutphens Dictee voor. Foto: PR

Merel Hubatka leest Groot Zutphens Dictee voor

Algemeen

ZUTPHEN - Merel Hubatka leest dit jaar het Groot Zutphens Dictee in Zutphen voor. Dit dictee is op donderdag 21 november in Het Stedelijk aan de Isendoornstraat te Zutphen. Vanaf 19.00 uur staan de deuren open om iedereen te verwelkomen, om 19.45 uur zal het dictee starten.

Organisatie Lionsclub Zutphen-Kattenhaven heeft elk jaar een bekende voorlezer uit de regio, zoals vorig jaar Bas Steman en in het verleden onder anderen Martine Letterie, Josha Zwaan, Harm Edens, Marlies Claasen en A.L. Snijders.

Merel Hubatka (1978) werd geboren op West Papua en begon op haar vijftiende als barpianist in Zutphen. Ze studeerde Culturele Antropologie aan de UvA en verenigt tegenwoordig haar gevoel voor taal, muzikaliteit en sociale betrokkenheid in haar bedrijf Zwier. Begin 2019 werd zij stadsdichter van Zutphen en kwam haar roman Norman uit bij uitgeverij Wereldbibliotheek; een roman die het vergeten einde van onze koloniale geschiedenis belicht en tegelijk een persoonlijke zoektocht vormt naar de oorsprong van haar idealisme.

Deelname
Deelnemers aan het dictee kunnen zich vooraf inschrijven en dit is ook nog mogelijk aan de zaal; op donderdag 21 november om 19.00 uur. Deelname bedraagt 10 euro per persoon (vooraanmelding) of 15 euro aan de deur. Deelnemers kunnen zich bovendien laten sponsoren voor hun deelname, bijvoorbeeld per woord. Voor de beste deelnemers en voor degene die het grootste sponsorbedrag bij elkaar heeft gebracht zijn prijzen beschikbaar.

Aanmelden
Aanmelden voor het dictee kan per mail via grootzutphensdictee@gmail.com. Zie ook de Facebookpagina van Lionsclub Zutphen-Kattenhaven en de website.


www.grootzutphensdictee.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant