Foto: PR
Foto: PR

'Apart nog niejs?'

Algemeen

ACHTERHOEK - 'Apart nog niejs?' Een prima dooddoener als het gesprek dreigt stil te vallen. Een verzameling van deze en andere typisch streektaal-uitspraken zijn verzameld in een nieuw boekwerkje van de bekendste strip-opa van Oost-Nederland: Naober Gait.

Naober Gait verschijnt sinds het prille begin van 2015 in Naober: hét magazine voor de oosterling. Gait is bedacht door streektaalkenner Arie Ribbers en plattelandsgoeroe Hans Siemes. Dit stripboekje is een bundeling van de avonturen van Gait, zijn vrouw Margriet, kleindochter Lieze en buurman Braakhekke van de afgelopen twee jaar.

De uitgave is een vervolg op het stripalbum Ofneethan dat in 2017 verscheen.

De uitgave is rijkelijk gevuld met korte anekdotes, vaak op basis van typisch Oost-Nederlandse gezegden, spreekwoorden en uitdrukkingen. Over plat praoten, poetjes knuffelen en't kwatjesvolk. Een korte toelichting in het Nederlands ontbreekt daarbij uiteraard niet. Dit album is een aha-erlebnis voor de oorspronkelijke plattelanders en een handboek voor de nieuwkomers.

Het album Apart nog niejs? Naober Gait is voor vijf euro te koop in de betere boekhandel in de Achterhoek. Voor de 'leu van buten' is het stripboek tevens te bestellen op: www.achterhoekseboeken.nl.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant