De winnaar authentiek ploegen van 2018 Gijs Lourens. Foto: Gerbrand van Boven
De winnaar authentiek ploegen van 2018 Gijs Lourens. Foto: Gerbrand van Boven

Authentiek ploegen met Achter 't Peerd

Algemeen

EEFDE - Op zaterdag 19 oktober wil koetsiersvereniging Achter 't Peerd wederom een stukje nostalgie laten herleven: leden gaan het land bewerken met paard en ploeg zoals dat in de vorige eeuw gedaan werd. Toeschouwers zijn vanaf 11.00 uur van harte welkom aan de Hulzerdijk 11, te bereiken via de Boedelhofweg, in Eefde. Vanaf 13.00 uur gaan juryleden beoordelen.

Ploegen is niet alleen voor grote paarden ook de kleintjes staan hun mannetje. Dat ploegen alleen voor ouderen zou zijn is inmiddels ook achterhaald. Groot, klein, jong en oud iedereen zal zijn beste beentje voor zetten om het land er zo goed mogelijk bij te laten liggen. Van enkelspan tot driespan en diverse rassen voor de ploeg zal men strijden om de felbegeerde wisselbeker te bemachtigen.
Om 11.00 uur staat de koffie klaar. Vanaf 12.00 uur wordt er eerst geoefend waarna de deelnemers vanaf 13.00 uur door twee juryleden beoordeeld gaan worden. Vorig jaar is de wisselbeker gewonnen door de heer Gijs Lourens.

Benieuwd geworden? Kom dan kijken tussen 12.00 en 15.00 uur. Voor de inwendige mens wordt ook gezorgd in de vorm van een drankje en een warme hap en voor de kinderen zullen er een tweetal pony aanspanningen klaarstaan waar zij gratis mee mogen rijden.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant