Warnsveldse Boys pakt fortuinlijk 1 punt bij Diepenveen in uitwedstrijd

Algemeen

WARNSVELD - Zondag 13 oktober 2019 stond de vierde wedstrijd van het nog prille seizoen op de kalender van de derde Klasse B. De Warnsveldse Boys gingen op bezoek bij DSC oftewel Diepenveen. Passie, lef en durf werd meegenomen in de bagage richting het sportcomplex De Zunnebargh in Diepenveen. Het werd echter een middag waar de drie elementen in de bagage zijn blijven zitten.

In de eerste helft werd al snel duidelijk dat Diepenveen zich ondanks een lastige competitie start niet ging verstoppen. De thuisploeg maakte het vooral op fysiek gebied erg lastig en ook voetballend werden de Warnsveldse Boys in de omschakeling steeds opnieuw weer verrast. De Warnsveldse Boys kwamen niet in hun spel en waren slordig in de passing. De eerste paar grote kansen waren dan ook voor Diepenveen. Uitblinker en man of the match aan de Warnsveldse Boys kant was de doelman Lars Metselaar. In een 1 tegen 1 situatie hield hij zijn hoofd koel en kon hij de spits van Diepenveen van scoren afhouden. Geluk dwing je als doelman ook soms af want niet veel later redde de lat de Warnsveldse Boys van een achterstand. Moeizaam kwamen de Warnsveldse Boys iets in hun spel maar verder dan mogelijkheden kwamen de Warnsveldse Boys niet. De 0-1 voor Warnsveldse Boys kwam dan in de 35ste minuut verrassend op het scorebord. Na moeizaam uitverdedigen werd Cas Lankhorst op de rechtervleugel aangespeeld en met zijn rechterbeen gaf hij een loepzuivere voorzet aan Matthijs de Boer die de bal keurig met het hoofd tegen de touwen werkten. Dit was ook de ruststand waar reel kijkend naar het wedstrijdbeeld de Warnsveldse Boys het meest tevreden mee kon zijn want de meeste kansen in de eerste helft waren voor de thuisploeg Diepenveen.

In de tweede helft was hetzelfde spelbeeld te zien. In de rust werd Jesper Nachtegaal gewisseld voor Mathias Hoorn. Diepenveen liet zich inzakken en probeerde gevaarlijk te zijn door om te schakelen met lange ballen. Het verdedigende werk van Warnsveldse Boys was, net als de passing slordig. Hierdoor werden de omschakelmomenten van Diepenveen in aantal en gevaar steeds groter waardoor de 1-1 al vrij snel op het scorebord verscheen. En hierna waren Warnsveldse Boys de weg even volledig kwijt en verscheen na een omschakelmoment de verdiende 2-1 voor Diepenveen op het scorebord. Cas Lankhorst werd gewisseld voor Gijs Velthuis en Daniel Righard werd gewisseld voor Martijn Spijkers. De Warnsveldse Boys leek zich te beseffen dat de strijd erin gegooid moest worden want voetballend werden er vandaag geen potten gebroken. Uit een corner van Kevin van Kooij maakte Steijn Obdein de gelijkmaker en kwam de 2-2 op het scorebord te staan. De Warnsveldse Boys probeerde met werken nog de winst mee te nemen naar huis maar dat zat er vandaag niet meer in. Het sluitstuk van de dag was Lars Metselaar die in the dying seconds van de wedstrijd met een prachtige redding zorgde dat er tenminste 1 punt mee terug kon worden genomen naar Warnsveld.

Zondag 20 oktober, spelen de Warnsveldse Boys een thuiswedstrijd tegen de ongeslagen koploper uit Epe.