Het wildseizoen werd geopend met een proeverij. Foto: PR
Het wildseizoen werd geopend met een proeverij. Foto: PR

Wildseizoen in de Achterhoek traditioneel geopend

ACHTERHOEK - Het wildseizoen is weer geopend! Al bijna 40 jaar werken de Achterhoekse wildrestaurants samen om te laten zien dat je in de Achterhoek moet zijn voor deze culinaire traditie. Maandag 14 oktober is het wild eten in de Achterhoek traditioneel geopend bij 'Op de Pol' in Doetinchem met een wildproeverij onder muzikale begeleiding van Jachthoornblazers de Keilers uit Hummelo. Met 27 deelnemende restaurants en ruim 50 arrangementen is de Achterhoek klaar om de wildliefhebbers gastvrij te ontvangen.


Jachthoornblazers zorgden voor de muzikale omlijsting bij de opening van het wildseizoen. Foto: PR

Wild eten in de Achterhoek – een culinaire traditie
De wildrestaurants serveren vanaf half oktober smaakvolle wildgerechten. De diversiteit is groot en elke kok heeft zijn eigen specialiteit. Bij veel restaurants werken de koks met wild uit eigen regio. Zij weten precies hoe ze dit vlees het best tot hun recht kunnen laten komen. Niet voor niets rijdt menig liefhebber in het najaar naar de Achterhoek voor een heerlijke reerug of hazenpeper.

Achterhoeks wild
Wat maakt het Achterhoekse wild nu zo lekker? "In de Achterhoek vind je een mooie afwisseling van bossen, velden en akkers. Daardoor hebben de dieren veel verschillende kruiden en zaden tot hun beschikking. Ze ervaren ook geen stress, want er is altijd voedsel in overvloed. Al deze facetten hebben een gunstige invloed op de smaak en de malsheid van het vlees", volgens Erik Wolters, de wildleverancier van de Achterhoek.

Culinaire Wildarrangementen
De Achterhoekse wildrestaurants bieden meer dan 50 aantrekkelijke een- of meerdaagse arrangementen aan, variërend van een avond culinair genieten tot meerdere dagen volledig verzorgd overnachten. Het complete aanbod is te vinden op: wildetenindeachterhoek.nl

Wildmagazine
Informatie over restaurants die vanaf half oktober de heerlijkste wildgerechten serveren, lees je in het magazine 'Wild eten in de Achterhoek'. Het magazine is in het najaar gratis verkrijgbaar bij onder andere de deelnemende restaurants of te bestellen via de website: wildetenindeachterhoek.nl.

De Achterhoek
Tijdens het wildseizoen is de Achterhoek misschien wel op z'n mooist. De uitgestrekte bossen en de landgoederen bij de kastelen zijn betoverend dankzij de kleurenpracht. "De schilderachtige dorpjes en karakteristieke steden omarmen je met hun warmte. Stad en streek dompelen je onder in een heerlijk seizoen. Mét natuurlijk de bijbehorende culinaire verwennerij. Want de uitgebreide wildarrangementen van de Achterhoekse hotels en restaurants maken de beleving compleet."

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden