Be Quick buigt het hoofd voor Batavia 90

Algemeen

ZUTPHEN - Het gaat Be Quick dit seizoen nog niet voor de wind. De ontmoeting met het Lelystadse Batavia 90 ging ook verloren en zo is het team na drie wedstrijden nog steeds puntloos. Qua scoren is het ook nog niet je van het. Slechts een maal werd er doel getroffen.

Ging het de afgelopen twee seizoenen niet zelden van een leien dakje, hetgeen mede kwam door soms niet al te geweldige tegenstanders. Wat Be Quick tot dusver tegenover zich kreeg is van een ander kaliber. Zo ook Batavia. Ging het in de prilste beginfase nog enigszins gelijk op, naarmate de minuten wegtikten namen de gasten de regie in handen. Zij combineerden soepel en namen Be Quick in de tang.

De thuisploeg stelde daar slechts de lange bal naar voren tegenover en een aantal spelers overdreef te vaak de eenmansactie, die meestal tot balverlies leidde en met gevaarlijke situaties als resultaat. Vriend en vijand zien dat Be Quick beschikt over technisch begaafde spelers, maar iets meer soberheid en samenspel zou beter uitpakken.

Batavia kreeg een handvol geweldige mogelijkheden om te scoren, maar of er werd opzichtig gefaald of keeper Joél Saro voorkwam dat. Hij speelde een zeer sterke pot.
Aan Be Quick-zijde kreeg Allusine Bah in de 40ste minuut een grote kans, maar hij wist keeper Sefaja Davids niet te passeren. Bah kreeg kort daarna zijn tweede gele kaart en dus rood. Bij de door scheidsrechter Spoon geconstateerde overtreding liep hij ook nog eens een vervelende blessure op.
De ruststand werd 0-0 en daarmee mocht Be Quick zich gelukkig prijzen.

Meteen na de hervatting leek Batavia op voorsprong te komen, maar andermaal was het Saro die redding bracht.
De krachtsverhoudingen bleven hetzelfde als voor de pauze, maar toch nam Be Quick in de 55ste minuut onverwacht de leiding. Shabani Rajabu kwam op links goed door en bereikte Jean Paul Lemos die de 1-0 binnen schoot.
Het was beter geweest als die voorsprong een stuk later tot stand was gekomen, want nu had Batavia nog 35 minuten om iets aan die stand te doen. En dat deden ze met overtuiging. Met tien man ging bij de thuisclub zo zoetjes aan het licht een beetje uit en de spelers restte weinig anders dan tegenhouden en gokken op een counter. Een tegentreffer kon echter nauwelijks uitblijven en in de 76ste minuut viel die dan ook via Steffan Vlietstra, 1-1. Tien minuten later ging Be Quick knock out, toen Joy Schoonhoven in het volgepakte zestienmetergebied een gaatje vond, 1-2. Met de moed der wanhoop probeerde Be Quick in de resterende minuten nog wat terug te doen, maar dat had geen succes. Een puntje was, eerlijk is eerlijk, ook niet verdiend geweest.