Brandende panden in de Waterstraat in Zutphen. Foto: HVZ
Brandende panden in de Waterstraat in Zutphen. Foto: HVZ

Drie bijzondere lezingen over de oorlog

ZUTPHEN - Op maandagavond 14 oktober zijn belangstellenden van harte welkom in de Burgerzaal van Zutphen aan de Lange Hofstraat 4. Deze datum is het precies 75 jaar geleden dat bij een vreselijk bombardement in de stad ruim 100 slachtoffers vielen. De Historische Vereniging Zutphen organiseert deze avond een drietal korte lezingen omtrent WO2 in Zutphen. Aanvang 19.30 uur, zaal open 19.00 uur.

Jan Kreijenbroek verzorgt een lezing over de gebeurtenissen rondom het mislukte bombardement op de Oude IJsselbrug op 14 oktober 1944.
Quint Engelage heeft voor zijn studie aan Radboud Universiteit onderzoek gedaan naar het functioneren van het Openbaar bestuur in gemeente Zutphen tijdens WO2. Zijn bevindingen deelt hij objectief met zijn toehoorders.
Over het leven en werk van Burgemeester Johannes Dijckmeester, die 75 jaar geleden op 11 oktober 1944 het leven liet in concentratiekamp Sachsenhausen, wordt in een lezing door Ineke Hissink-Kapper stilgestaan.

Niet-leden betalen 2,50 euro per persoon, tenzij zij zich op dat moment als lid aanmelden. Bijwonen is voor leden van de HVZ gratis.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden

Nieuwsoverzicht

Meer berichten