Het dagelijks bestaan en Boer Wim: winnaars van Linkse en Groene Duim

ZUTPHEN/WARNSVELD - Afgelopen vrijdag heeft GroenLinks fractievoorzitter Martine Westerik in het Koelhuis een Groene en een Linkse Duim uitgereikt. Deze prijs voor respectievelijk een duurzaam en een sociaal initiatief, organisatie of persoon is dit jaar voor het eerst uitgereikt en wel aan Boerderij de Korenblik en Het Dagelijks Bestaan.

Boerderij de Korenblik is een gemengd, biologisch boerenbedrijf waar volop geïnvesteerd wordt in de toekomst door middel van zonnepanelen en het begeleiden van schoolkinderen. In de boerderijwinkel worden de eigen groenten, fruit en vlees verkocht, maar ook de producten van het Achterhoeks samenwerkingsverband. Met maar liefst 69% van de stemmen gaat de Groene Duim mee naar de boerderij in Warnsveld.

Het Dagelijks Bestaan kon rekenen op 199 stemmen en heeft daarmee de Linkse Duim gewonnen. Over het Dagelijks Bestaan heeft de jury niet alleen haar waardering uitgesproken voor het zinvolle werk dat de afgelopen 10 jaar is verricht, maar kijkt zij ook uit naar de plannen die nog in ontwikkeling zijn. Zoals op het Emerpark waar 26 duurzame wooneenheden gerealiseerd gaan worden in een groene leefomgeving.

De overige genomineerden waren De Zutphense H.A.N.D. en Eco Teunissen voor de Groene Duim en Het Timmerdorp en het Platform Sociaal Domein voor de Linkse Duim. Ook voor deze genomineerden waren er lovende woorden en bloemen. Vrijwilligers zijn - volgens GroenLinks - de motor van onze samenleving. Het enthousiasme en de daadkracht van de vele vrijwilligers die zich inzetten voor mens, dier en/of milieu stond tijdens de avond centraal.

Van begin juni tot eind augustus konden kandidaten aangemeld worden. De jury heeft uit alle inzendingen drie groene en drie sociale inzendingen genomineerd, waarna gestemd kon worden via de website van GroenLinks. Volgend jaar worden er weer twee duimen uitgereikt. Aanmeldingen zijn nu al welkom en kunnen gestuurd worden aan zutphen@groenlinks.nl.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden

Nieuwsoverzicht

Meer berichten