Een make-over voor je huis in de nazomer

Het woord nazomeren roept associaties op als eindeloze septemberavonden waarop de barbecue aanstaat en er van wijn genoten wordt. U denkt bij nazomeren waarschijnlijk niet meteen aan een make-over voor uw huis. En dat terwijl de nazomer juist een heel handig seizoen is om het huis eens flink onder handen te nemen. Het is vaak niet te heet, maar ook nog niet te regenachtig. De ideale omstandigheden dus om eens flink de handen uit de mouwen te steken.

De planning
Zomaar roekeloos beginnen met veranderingen aan te brengen in huis is meestal geen goed idee. Het is handiger om een planning te maken. Door van tevoren na te denken, gaat zo'n opknapbeurt er een stuk meer gestructureerd aan toe. Er is een aantal zaken waarover u alvast na kunt denken voordat u begint. Welke ruimtes moeten er worden aangepakt? Wat moet er precies gebeuren in deze ruimtes? Wat is het beschikbare budget? Met zo'n planning gaat u goed voorbereid aan de slag.

Inspiratie opdoen
Weet u nog niet zo goed wat u van plan bent? Dan kunt u vast inspiratie opdoen om zo uw plannen tot een concreet niveau te brengen. Soms kan een likje verf al wonderen doen of zorgen wat nieuwe meubels of accessoires al voor een mooie frisse uitstraling. Maar soms is er wat meer voor nodig om uw huis een make-over te geven. Denk aan nieuwe keukenkastjes, een andere vloer of zelfs een geheel nieuwe badkamer. Kijk eens rond op internet om uw eigen stijl en plannen te bepalen.

De benodigdheden inslaan
Of u nou grootste plannen hebt of het wat kleiner aan wilt pakken, het is altijd handig om alvast te bepalen wat u gaat doen, zodat u precies weet wat u nodig heeft. Kijk vast in de buurt rond wat u waar kunt verkrijgen. Wellicht geven ze ergens korting op het product dat u wilt hebben. Voor bouwmaterialen kunt u terecht bij de bekende bouwmarkten, zoals Gamma, Praxis en Karwei. Voor verf kunt u bijvoorbeeld ook terecht bij Van Wijk Verf, Linova of bij Colors@home, allen te vinden in Zutphen. Bij deze laatste zaak kunt u bijvoorbeeld ook gordijnen, vloeren en behang verkrijgen. De doe-het-zelf categorie van Marktplaats biedt veel inspiratie.

Voor de inrichting en aankleding zijn er ook diverse plaatselijke zaken waar u terecht kunt. Mevrouw Bagijn biedt een leuk assortiment aan meubelen en accessoires. Bij Living & Giving kunt u vazen en kaarsen inslaan. Ook bij de conceptstores RADIJS, Hupsch en ByNord kunt u terecht voor de benodigde aankleding van uw huis. Bij Stilleven kunt u alles vinden om meer rust in uw interieur te creëren. Bent u op zoek naar mooie planten om uw huis wat op te fleuren? Neemt u dan eens een kijkje bij Horta bloemen en meer.

Op zoek naar tweedehands artikelen? Dan kunt u natuurlijk altijd Marktplaats afspeuren. Als u de spullen liever eerst in het echt wilt zien, bent u in een kringloopwinkel meer op uw plek. Ga hiervoor naar 2Switch, Kringloopwinkel Hand of Van allerlei.

Voor de klusjesmannen
Bent u meer van plan in uw woning dan een likje verf en een nieuwe aankleding, maar bent u niet zo'n doe het zelver? Of zijn al uw vakantiedagen al op en hebt u weinig tijd? Dan heeft u misschien wat extra hulp nodig. Als u bijvoorbeeld de badkamer wilt laten vervangen en de leidingen wilt laten verleggen, dan heeft u wellicht een loodgieter nodig. Een loodgieter in Zutphen vinden is heel eenvoudig. Zoek "loodgieter Zutpen" op op internet en zo komt u al snel bij de juiste persoon en de benodigde expertise terecht.

Ook voor laminaat leggen kunt u gemakkelijk hulp vinden. Ook hiervoor kan het internet u goed helpen. Door te zoeken op "laminaat leggen Zutphen" vindt u al gauw de juiste vakman. Zo hebt u gemakkelijk een op de juiste manier gelegde vloer.

Aan de slag
Bent u geïnspireerd geraakt? Dan is het tijd om aan de slag te gaan. Steek deze nazomer de handen uit de mouwen, of laat u hierbij helpen, en zorg voor een mooi, fris en nieuw interieur. Veel succes!

Dit artikel wordt u aangeboden door Zoofy. Het is niet gemaakt onder verantwoordelijkheid van de redactie van deze uitgave.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden

Nieuwsoverzicht

Meer berichten