De eerste prijs ging naar bouwgroep De Doorzetters met De Fakir. Foto: Achterhoekfoto.nl/Marja Sangers-Bijl
De eerste prijs ging naar bouwgroep De Doorzetters met De Fakir. Foto: Achterhoekfoto.nl/Marja Sangers-Bijl

Gondel De Fakir mooiste sprookje op de Berkel

WARNSVELD – Stichting Gondelvaart Warnsveld sloot zaterdag 28 september met veel bouwgroepen en vrijwilligers het gondelvaartjaar af in Restaurant de Pauw in Warnsveld. Deze avond werden de prijzen uitgereikt en de eerste prijs ging naar bouwgroep De Doorzetters met De Fakir.

Het laatste weekend van augustus stond in het teken van het 'Sprookje op de Berkel'. De heer Willem Geerken, voorzitter van Stichting Gondelvaart Warnsveld, vertelde dat deze editie bijzonder was. De vrijdagavond heeft men volop kunnen genieten van het mooie schouwspel, echter de zaterdagavond viel letterlijk en figuurlijk in het water. Vanwege het noodweer heeft de organisatie moeten besluiten om op het laatste moment het evenement af te gelasten.

Toch hebben vele bezoekers via de publieksjurylijsten hun mening kunnen geven over de mooiste gondels. Samen met de uitslagen van de vakjury kon Willem Geerken de volgende uitslagen bekend maken: de eerste prijs ging dit jaar naar bouwgroep De Doorzetters met het onderwerp, De Fakir. Op een verdienstelijke tweede plaats kwam bouwgroep Warken met Zomertijd en Wintertijd en bouwgroep scouting Jan van Riebeeck eindigde met het Reuzenrad op de derde plaats.
Op initiatief van scouting Jan van Riebeeck hebben de bouwgroepen elkaar ook een beoordeling gegeven. De prijs ging dit jaar naar bouwgroep Warken.

Het spreekt voor zich dat deze editie van de gondelvaart financiële gevolgen heeft. Binnenkort wordt samen met de bouwgroepen de balans opgemaakt. Wat betekent dit voor de toekomst van de gondelvaart in Warnsveld, een jarenlange traditie? Het enthousiasme onder de bouwgroepen is groot. De stichting heeft gemerkt dat het bouwen van een gondel tijd en aandacht vraagt maar ook buurten bij elkaar brengt, het vergroot de saamhorigheid.

Juist in een tijdperk van individualisatie lijkt dit voor Stichting Gondelvaart Warnsveld en haar bouwgroepen een belangrijk argument om anderen, buurten, groepen, te blijven motiveren om mee te gaan doen in 2021.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden

Nieuwsoverzicht

Meer berichten