Social media gebruiken om je winkel te promoten in Zutphen

Wat is social media marketing? Als we het woord uit elkaar halen hebben we social media en marketing. Social media is tegenwoordig een populair begrip, en niet alleen onder jongeren. Het is een verzamelbegrip voor online platformen waar gebruikers, met minimale tussenkomst van een redactie of host, de inhoud creëren en in stand houden. Marketing is een verzamelnaam voor de activiteiten die ervoor zorgen dat een bepaald product of bepaalde dienst naamsbekendheid krijgt. Uiteindelijk is het doel dat hierdoor de winst vergroot. Social media marketing is daarom marketing via de platformen van sociale media.

Social media platformen
Er zijn tegenwoordig ontzettend veel social media platformen waar bedrijven in Zutphen en omgeving hun hart kunnen ophalen wat betreft marketing. Denk bijvoorbeeld aan Facebook, Twitter of Snapchat. Misschien wel het bekende platform voor social media marketing is Instagram. Bedrijven kunnen hier een zakelijk account creëren en via posts en filmpjes hun gewenste publiek proberen te bereiken. Door middel van likes en het aantal volgers kan een bedrijf de populariteit meten en hopelijk de omzet vergroten.

Social media marketing via Instagram
Wat betreft marketing is het gezegde 'uit het oog uit het hart' een ware uitspraak. Daarom doen bedrijven veel moeite om hun naamsbekendheid te vergroten óf onder de aandacht te komen via sociale media. Dit is namelijk de ideale plek waar een groot publiek te bereiken valt. Alleen al Instagram heeft honderden miljoenen gebruikers waarvan een grote portie het platform elke dag gebruiken. Vergeleken met de oude marketingtechnieken is social media marketing vaak een goedkopere en efficiëntere methode.

Nike als voorbeeld
Neem bijvoorbeeld Nike, dit sportmerk is een topper in social media marketing. Op alle mogelijke sociale media platformen heeft Nike één of meerdere profielen waar miljoenen mensen lid van zijn of volgen. Met naamsbekendheid zit het bij dit merk dus wel goed. Maar hoe doen ze dit? Naast het ontrafelen van bijvoorbeeld het Instagram algoritme of onderzoek doen naar de meest populaire tijden op Facebook of Instagram, is het Nike marketingteam goed in het onderhouden van gesprekken én de volgers betrekken bij het merk.

Influencer-marketing in Zutphen
Een andere manier van sociale media adverteren is het gebruik van een influencer. Letterlijk is de betekenis van dit woord 'beïnvloeder'. Het betekent dat een persoon een grote schare aan volgers heeft en de mogelijkheid heeft om een product of service te promoten of aan te raden. Een influencer kan grote invloed uitoefenen omdat de schare volgers diegene vaak vertrouwen en soms zelfs tegenop kijken. Als een merk een influencer inschakelt, leent het merkt niet alleen het bereik van de influencer maar voegt mogelijk ook de geloofwaardigheid toe aan het eigen merk. 

Dit artikel wordt u aangeboden door team Nijhuis. Het is niet gemaakt onder verantwoordelijkheid van de redactie van deze uitgave.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden

Nieuwsoverzicht

Meer berichten