Dag van de Duurzaamheid

ZUTPHEN - Donderdag 10 oktober viert Zutphen de Dag van de Duurzaamheid. Voor het tweede jaar organiseert ZutphenEnergie allerlei activiteiten rondom het thema energie en klimaat.

Van 10.00 tot 17.00 uur kan men in de Energiewinkel terecht voor een gesprek met een energiecoach over energiebesparing in eigen huis. Of helpt een energieadviseur met het lezen van je eigen energierekening. Verder is het deze dag mogelijk een gratis proefritje maken in een elektrische deelauto van MyWheels.

Voor inwoners die samen met hun huizen aan de slag willen, denk aan VvE's, is er iets nieuws: de begeleider voor bewonersgroepen. Voor wie werk zoekt, laten De Werkmakers zien hoe de lokale energietransitie veel nieuw werk oplevert. Wie een duurzaam huis heeft en dat eventueel aan andere inwoners wil tonen, kan zich inschrijven voor de Duurzame Huizenroute van november.

In de middag onthullen leerlingen van het Isendoorn in de winkel een poster van hun energieproject. Tenslotte zijn de dames van de administratie de hele dag beschikbaar om je te helpen met overstappen naar ons eigen lokale energiebedrijf.
Kortom, kom naar de Energiewinkel en vier mee dat we samen op weg zijn naar een duurzamer Zutphen!

Het hele programma is te vinden op www.zutphenenergie/dvdd. De Energiewinkel zit op Overwelving 10, naast C&A.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden

Nieuwsoverzicht

Meer berichten