Weekend van de wetenschap en maand van de geschiedenis

ZUTPHEN - De maand oktober is een drukke maand in de Musea Zutphen. Dit weekend is het Weekend van de Wetenschap en ook de Maand van de Geschiedenis gaat van start.

Weekend van de wetenschap
Op zondag 6 oktober ontdek je hoe het allereerste horloge eruit zag, de Zutphense kwadrant. Je leert hoe je met deze kwadrant de stand van de zon en maan kon aflezen en waarom dit belangrijk was voor Zutphense handelaren in de Hanzetijd. Daarna knutsel je zelf een zonnewijzer én mag je door de zonnekijker in de museumtuin kijken naar de zon. Je ziet de vlammen van de zon dan van dichtbij. Medewerkers van de Publiekssterrenwacht Phoenix Lochem kunnen je hier alles over vertellen.

Deze activiteit is speciaal voor kinderen (6 tot 12 jaar). Deelname kost €3,50-. Je kunt deelnemen tussen 14.00 en 16.00 uur. Aanmelden via secretariaat@sterrenwachtphoenix.nl.

Maand van de geschiedenis
Tijdens de maand van de geschiedenis staan ditmaal krachtige vrouwen centraal. In de collecties van beide musea, maar vooral in Museum Henriette Polak, komen veel vrouwelijke kunstenaars voor. Denk aan Charlotte van Pallandt, Wendelien Schönfeld, Jeanne Bieruma Oosting, Theresia van der Pant, Maite Duval, Hetty Heyster, Dora Esser, en nog vele anderen. En vergeet naamgeefster Henriette Polak niet.

Ter ere van dit thema, kun je elke zondag meedoen met een speciale rondleiding die je meer vertelt over de bijzondere vrouwen uit onze collectie. De rondleidingen zijn elke zondag van 13.30 – 14.30 uur.
Wil je er een speciale dag van maken? Reserveer dan Henriettes High Tea in het museumcafé van 12.00 – 13.00 uur. Reserveren kan via pcz@museazutphen.nl / 0575 516 878.

Meer berichten