De achterkant van het Lighthouse heeft een nieuwe graffiti-beschildering gekregen. Foto: PR
De achterkant van het Lighthouse heeft een nieuwe graffiti-beschildering gekregen. Foto: PR

Organisatie blikt terug op succesvolle seizoensopening Stichting Cornerstone

ZUTPHEN - De seizoensopening van Stichting Cornerstone op zaterdag 21 september was een groot succes. Er waren allerlei activiteiten en een rommelmarkt georganiseerd.

In en om het buurtgebouw, genaamd Lighthouse, was van alles te vinden: een springkussen, bibberspiraal, een ijskraam en een knutseltafel. De kinderen werden geschminkt tot hun favoriete helden. In de speeltuin streden zowel kinderen als volwassenen om het record spijkerbroekhangen. Op de rommelmarkt boden verschillende volwassenen en kinderen hun spullen aan. Vrijwilligers van de Bibliotheek stelden hun tijd ter beschikking om de aanwezige kinderen voor te lezen. Veel kinderen bakten hun eigen pannenkoek, om deze vervolgens op te eten. In de ochtend en middag was er een creatieve workshop, waar vrouwen hun creativiteit kwijt konden in het spelen met verf. Voor iedereen was er koffie, thee of limonade met een koekje. Ook waren er heerlijke hamburgers en aardappeltwisters. De achterkant van het Lighthouse heeft nieuwe graffiti gekregen. De hele dag waren de mannen van het GospelCrew ermee bezig. Het is een prachtig eindresultaat.

Het doel om wijkbewoners en andere geïnteresseerden een gezellige dag te bezorgen, lijkt geslaagd te zijn. Verschillende bezoekers geven aan genoten te hebben. "Ook al heb ik alleen maar koffie gedronken, ik heb genoten van de sfeer en de ontmoeting met anderen. Je merkt dat iedereen geniet en dat zo’n dag als dit wijkbewoners enorm verbind met elkaar", aldus een van de wijkbewoners.

De organisatoren blikken terug op een geslaagde dag. Mede omdat het mooie weer ervoor zorgde dat er veel activiteiten buiten konden plaatsvinden. De organisatoren schatten dat 200 tot 250 mensen de opening bezocht hebben en vinden het voor herhaling vatbaar.

Activiteiten van start
Het doel van alle activiteiten van de stichting is, om iedereen uit de wijk Waterkwartier een plek bieden waar ze iets leuks, gezelligs en samenbindend kunnen doen. De seizoensopening is geweest, dus alle activiteiten van Stichting Cornerstone in buurtgebouw Lighthouse zijn weer begonnen. Dinsdag tot en met vrijdag van 10.00 tot 12.00 uur kan men binnenlopen voor lekker bakje koffie of thee. Elke tweede en vierde dinsdagochtend van de maand is er een Creatief Café voor vrouwen. Op woensdag van 14.30 tot 16.00 uur is er kleuter- en kinderclub waar kinderen kunnen knutselen, koken, spelen en zingen. Op vrijdagochtend van 10.00 tot 12.00 uur is er naaiatelier en kinderkledingbank. Op vrijdag zijn er ook activiteiten voor jongeren, namelijk Jeugdhonk, en op de oneven weken is er The Break en Kick-Off. Ook zijn er mogelijkheden voor huiswerkbegeleiding.

Voor meer informatie over Stichting Cornerstone, zie de website.


lighthousezutphen.nl

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden

Nieuwsoverzicht

Meer berichten