Temblores. Foto: PR
Temblores. Foto: PR

Roze vrijdag in Luxor

ZUTPHEN - Onder de noemer Roze vrijdag vertoont Luxor Theater op vrijdag 11 oktober de film Temblores die dit jaar in Berlijn in première ging en de gayklassieker Taxi zum Klo uit 1980. Beide films hebben homoseksualiteit als thema, maar daarmee houdt elke vergelijking op.

Temblores van regisseur en scenarioschrijver Jayro Bustamante gaat over de veertiger Pablo. Wanneer hij terugkeert naar zijn huis buiten Guatemala Stad, is zijn familie in shock. Pablo is verliefd geworden op een andere man en dat gaat tegen alle religieuze waarden van de familie in. Ze geven hem een ultimatum: of hij laat zich ‘genezen’ door de kerk, of hij zal voorgoed verbannen worden. Pablo komt voor een duivels dilemma te staan; kiest hij voor de man waarvan hij houdt, of voor zijn familie? Aanvang: 17.00 uur.

Taxi zum Klo is een grotendeels autobiografisch, seksueel expliciet liefdesproject van schrijver, regisseur en acteur Frank Ripploh over een homoseksuele leraar in West-Berlijn die in zijn vrije tijd langs publieke toiletten cruiset. Op een avond ontmoet hij Bernd die in alles zijn tegenpool is, toch trekt hij bij hem in. Bernd moet niets hebben van de stad en zou het liefst op het platteland wonen. Frank krijgt het benauwd van de gezelligheid waarmee Bernd hem aan huis probeert te binden. Hij moet en zal de hort op. Aanvang: 20.30 uur.

Kaartjes en reserveringen aan de kassa of via de website.


www.luxorzutphen.nl

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden

Nieuwsoverzicht

Meer berichten