Op het zonovergoten grasveld naast De IJsselstroom dansten vier groepen dansers hun ballet. Foto: Jos Böhmer
Op het zonovergoten grasveld naast De IJsselstroom dansten vier groepen dansers hun ballet. Foto: Jos Böhmer

Dansen met de IJssel als achtergronddecor

ZUTPHEN - Op het zonovergoten grasveld naast De IJsselstroom dansten zaterdag 14 september vier groepen dansers hun ballet met de IJssel als achtergronddecor. Kees-Jan Dosker van het Restauratiefonds opende de dag samen met burgemeester Annemieke Vermeulen. Beiden legden ze de brug van monument naar jeugd.

De burgemeester brak een lans voor meer tolerantie tussen de jongere en oudere stadsbewoners. Zodat in Zutphen meer Plekken van plezier – het thema van deze Monumentendag – ontstaan. Hangplekken waar zowel jong als oud graag momenten doorbrengen.

De dansers (in vier leeftijdsgroepen) dansten ieder hun choreografie, gecomponeerd door docent en eigenaar Dian Derks van Zutphens Balletstudio Rozemarijn. Iedere dansgroep in passend tenue. Van knalkleurige voetbalsokken tot elegant zwierende jurken. Hobbels in het stroeve gras zorgden voor extra uitdagingen.

Bij de baristabar (aangeboden door het Restauratiefonds) konden bezoekers de hele dag door terecht voor echte koffie. Lokale bakkers bakten hun lekkernijen. De schattingen lopen uiteen, maar volgens de organisatie bezochten zaterdag rond de vijfhonderd belangstellenden De IJsselstroom.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden

Nieuwsoverzicht

Meer berichten