Afgelopen zondagavond 15 september besteedde Podium Witteman in haar uitzending op NPO 2 aandacht aan het Geelvinck Muziek Museum. Foto: Roland Spek
Afgelopen zondagavond 15 september besteedde Podium Witteman in haar uitzending op NPO 2 aandacht aan het Geelvinck Muziek Museum. Foto: Roland Spek

Internationale en landelijke aandacht voor behoud Geelvinck Muziek Museum

ZUTPHEN - ICOM-CIMCIM, de wereldkoepel van muziek- en muziekinstrumentenmusea van het International Council of Museums, heeft in een brandbrief aan minister Van Engelshoven (OCW) haar steun uitgesproken voor het behoud van het Muziek Museum Zutphen in 'De Wildeman'. Niet alleen internationaal, maar ook landelijk wordt aandacht gevraagd voor het voortbestaan van het museum. Afgelopen zondagavond 15 september besteedde Podium Witteman in haar uitzending op NPO 2 er aandacht aan. Eveneens in 'De Pianist' van deze maand is er een artikel aan gewijd. Eerder deze zomer stond er een uitgebreid artikel in het NRC en was er veel aandacht voor op Radio 4 en 1.

In de uitzending van Podium Witteman was het kleinste Muziekinstrumentenmuseum ter wereld te zien van het Geelvinck en het bezoek van pianist Mike Boddé aan het museum in Zutphen, waar hij tevens een van de piano's bespeelde. Verder vertelde presentator Floris Kortie over de benarde positie waarin het Geelvinck Muziek Museum zich bevindt en deed tevens een oproep aan iedereen die een geschikte historische locatie heeft of weet, of mee zou kunnen helpen aan de financiering van de aankoop van pand De Wildeman, zich te melden. De aflevering is te zien via Uitzending Gemist of via npostart.nl.

Huidige situatie
De bruikleenovereenkomst van het Geelvinck met de gemeente Zutphen loopt per 1 september af. De gemeente heeft echter laten weten dat het Muziek Museum nog tot half november in Huis De Wildeman aan de Zaadmarkt in Zutphen kan blijven. Dat betekent, dat het museum in de loop van tweede helft september voor het publiek zou moeten sluiten om op de nieuwe einddatum het gebouw leeg te kunnen opleveren. Maar aangezien Museum Geelvinck eind augustus een bod voor overname van 'De Wildeman' heeft gedaan en het college inmiddels heeft aangegeven pas in de loop van deze week daarop te reageren, is besloten de aanvang van de verhuizing nog even uit te stellen. Het Muziek Museum is daarom nog de resterende maand september open voor het publiek op haar reguliere openingstijden: woensdag tot en met zondag van 12.00 tot 17.00 uur.

Meer berichten