Expositie Martien de Kler. Foto: Bas Weetink
Expositie Martien de Kler. Foto: Bas Weetink (Foto: )

Ode aan Zutphense kunstenaar Martien de Kler

LAAG KEPPEL - Kunst of Art organiseert van 12 september tot en met 5 oktober een expositie van de werken van Martien de Kler. Die vindt plaats in het pas gerestaureerde kerkje aan de Hummeloseweg in Laag-Keppel. Een prachtige omlijsting van de bijzondere werken van een intens mens.

Martien de Kler begint als huisschilder. In de eerste periode van zijn leven als beeldend kunstenaar maakt hij vooral popart. Hij laat zich inspireren door onder meer Andy Warhol en Allen Jones. Daarna uit hij zijn gevoel over de Koude Oorlog en de Vietnamoorlog in grote schilderijen. Wat volgt is een periode van draaiende, meestal ingesnoerde figuren en torso’s. De meeste van zijn werken zijn groot van formaat en alleen al daardoor pakkend en indrukwekkend.

Kunst of Art heeft, na het overlijden van Martien in 2016, een groot deel van de collectie gekocht van zijn echtgenote. Rick en Mike Hulshof, broers en tevens eigenaren van Kunst of Art: “Toen we voor de eerste keer op de zolder van Martiens’ atelier kwamen om te kijken, waren we aangenaam verrast. Zijn werken zijn een mooie aanvulling op onze collectie. Qua formaat, kleur en thematiek. En natuurlijk vanwege het feit dat Martien zijn hele leven in Zutphen heeft doorgebracht en gewerkt. Misschien is zijn werk niet het gemakkelijkste. Maar dat was dan ook niet voor niets een rode draad bij de keuzes die hij gemaakt heeft.”

Een groot aantal werken van Martien is te zien tijdens de expositie in Laag-Keppel. Daar ligt dan ook het boek dat Kunst of Art heeft gemaakt over het leven en de werken van Martien.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden

Nieuwsoverzicht

Meer berichten