Alfred Bruin van Royal Steensma, Evelijne Bruning van The Hunger Project, Henk Smit van De Wereldbol. Foto: Michel Martens
Alfred Bruin van Royal Steensma, Evelijne Bruning van The Hunger Project, Henk Smit van De Wereldbol. Foto: Michel Martens (Foto: )

Initiatief Zutphense bakker krijgt flinke impuls

ZUTPHEN - De Wereldbol, een brood waarvan per stuk 30 cent naar het werk van The Hunger Project gaat, is een idee van ondernemer Kees Klomp en bakker Henk Smit uit Zutphen, die het recept samen met zijn zoons ontwikkelde. Na introductie eerder dit jaar, was de Wereldbol te verkrijgen bij zo'n 25 Nederlandse bakkerijen. Maar nu Royals Steensma, een van de grootste spelers op de markt van bakkerijgrondstoffen in Nederland, heeft besloten de productie, verkoop en distributie van de Wereldbol bakmix op zich te nemen voor het ambachtelijk bakkerijkanaal in Nederland, zal dit stevig bijdragen aan het einde van de honger in de wereld. Onder toeziend oog van al zijn vertegenwoordigers tekende Alfred Bruin, eigenaar van Royal Steensma, onlangs een contract met De Wereldbol en met The Hunger Project.

Henk Smit van de Wereldbol: "Het is geweldig dat Royal Steensma haar 180 jaar ervaring inzet voor de Wereldbol. We willen volgend jaar namelijk minstens één miljoen Wereldbollen verkopen. Dankzij Royal Steensma kunnen we bijvoorbeeld nu ook een grote klant als Beko groothandel bedienen. En dankzij het verkoopnetwerk van Royal Steensma gaan nu nog veel meer ambachtelijke bakkers de Wereldbol leren kennen."

Evelijne Bruning, directeur van The Hunger Project Nederland: "The Hunger Project werkt aan het einde van de honger in 2030. Dat is een ambitieus doel, waar we samen met vele duizenden lokale vrijwilligers heel hard aan werken. Maar we kunnen het niet alleen. Daarom is het zo geweldig dat Royal Steensma nu gaat helpen om de Wereldbol populair te maken. Zo kan iedere Nederlander gewoon bij het zondags ontbijt of tijdens de borrel bijdragen aan het einde van de honger. En dat is dan nog heel erg lekker ook."

Over De Wereldbol
De Wereldbol is een ambachtelijk desembrood, met een licht groene kleur en een hoge voedzaamheid door toegevoegde groente-eiwitten. En met zonnebloempitten, rozemarijn, basilicum en oregano. Bakkerijen kopen een bakmix en de bijbehorende ouwels (meegebakken, eetbare labels). De Wereldbol is een initiatief van ondernemer Kees Klomp en Henk Smit, oprichter en eigenaar van Driekant ambachtscentrum.

Meer berichten