Het verzamelalbum. Foto: PR
Het verzamelalbum. Foto: PR (Foto: )

Een verzamelalbum over de geschiedenis van Zutphen

ZUTPHEN - In nauwe samenwerking met de Historische Vereniging Zutphen (HVZ) brengen de beide Jumbo-supermarkten in Zutphen een verzamelalbum uit over de geschiedenis van Zutphen. Boeiende teksten en 250 plaatjes geven een zo volledig mogelijk beeld van de geschiedenis van Zutphen en Warnsveld.

De teksten zijn geschreven door leden van de HVZ, met ondersteuning van het Regionaal Archief Zutphen, het team Archeologie en de afdeling Monumentenzorg van de gemeente Zutphen en de Musea Zutphen. De plaatjes zijn zorgvuldig geselecteerd uit de bestanden van dezelfde organisaties.

De HVZ is erg blij met deze unieke mogelijkheid om iedereen in Zutphen en Warnsveld, en vooral ook basisscholieren, te helpen ervaren dat geschiedenis, en vooral de geschiedenis van Zutphen en Warnsveld, leuk en interessant is. Een compleet plaatjesalbum is een mooi bezit, waar je nog lang in kunt blijven bladeren en steeds weer nieuwe dingen ontdekken.

De actie van de beide Jumbo's loopt van 11 september tot 17 november. De albums zijn daar verkrijgbaar voor 1 Euro per stuk, en de plaatjes worden verstrekt bij de aankoop van boodschappen. In de laatste weken van de actie worden er drie ruilmiddagen georganiseerd, zodat iedereen eventuele open plekken in het album alsnog kan invullen.

Het verzamelalbum. Foto: PR

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden

Nieuwsoverzicht

Meer berichten