Groot Dictee der Nederlandse Taal live vanuit Zutphen

ZUTPHEN - NPO Radio 1 presenteert voor de tweede keer het Groot Dictee der Nederlandse Taal op de radio. Dit wordt zaterdag 2 november tussen 11.00 en 13.00 uur live uitgezonden vanuit de prachtige bibliotheek in de Broederenkerk in Zutphen, waar twintig prominenten het zullen opnemen tegen twintig luisteraars van De Taalstaat. Meedoen kan thuis, in verschillende bibliotheken in het land én op acht locaties binnen de gemeente Zutphen (deze worden later bekend gemaakt).

NPO Radio 1 organiseert het Groot Dictee der Nederlandse Taal in samenwerking met het De Taalstaat, het Genootschap Onze Taal en productiebedrijf Men at Work. Gerdi Verbeet, oud-voorzitter van de Tweede Kamer zal het Groot Dictee der Nederlandse Taal voorlezen. Verbeet neemt daarmee de taak over van Philip Freriks. "Ik vind het een enorme eer om als oud-lerares Nederlands nu toch weer een bijdrage te mogen leveren aan het goed gebruik van de Nederlandse taal."

Schrijver en taalkundige Wim Daniëls schrijft voor de tweede keer het Groot Dictee der Nederlandse Taal. Hij zorgt ervoor dat de tekst, die betrekking heeft op het nieuws van 2019, ook dit jaar maakbaar is voor iedereen die de spellingsregels beheerst. Frits Spits presenteert de uitzending. De muzikale omlijsting wordt verzorgd door het Thijs Boontjes Dans-en Showorkest en Onze Taal kijkt na.

De Taalstaat Zomerschool
In aanloop naar het Groot Dictee der Nederlandse Taal stoomt De Taalstaat samen met Onze Taal de luisteraars in de uitzending klaar voor het dictee in een wekelijkse, zomerse radioklas. Deelnemers die de spellingsregels willen ophalen kunnen meedoen in de studio. Opgeven kan via: Taalstaat@kro-ncrv.nl

Meer berichten