Tommy van Doorn. Foto: PR
Tommy van Doorn. Foto: PR (Foto: )

Markt- en wandelconcert

ZUTPHEN - Organist Tommy van Doorn verzorgt op zaterdag 24 augustus om 12:00 uur het marktconcert in de Zutphense Walburgiskerk. Toegang vrij. Op zondag 25 augustus begint om 15.30 uur het laatste wandelconcert van deze zomer. Deelname is vrij.

Thema van het marktconcert is 'À gusto Italiano' met muziek naar Italiaans voorbeeld. Tommy van Doorn studeerde orgel aan het Conservatorium in Tilburg. In juni 2014 studeerde hij cum laude af met een concert in de Sint-Catharinakerk in Eindhoven. Hij volgde diverse masterclasses en interpretatielessen o.a. Ben van Oosten en Kees van Houten. Hij is titulair organist van de Sint-Petrusbasiliek te Boxtel, waar hij vaste bespeler is van het monumentale Smits-orgel (1842).

Wandelconcert
De start van het wandelconcert is in de Sint Janskerk Zutphen en vervolgens gaat de wandeling naar de Lutherse kerk, en de Wöhrmannhof waar het carillon van de Wijnhuistoren te beluisteren is. De afsluiting van het concert is in de Walburgiskerk. De orgels worden bespeeld door Klaas Stok. Beiaardier is Gijsbert Kok. Na afloop is er een collecte.


baderorgel.nl

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden

Nieuwsoverzicht

Meer berichten