Wandeltocht voor het goede doel

Bianca de Vries. Foto: PR
Bianca de Vries. Foto: PR (Foto: )

ALMEN - Bianca de Vries uit Almen zet zich deze maanden in voor het kinderhuis van stichting Timeus op Bali. In augustus en september reist zij zonder geld door Nederland. Mensen ontmoeten, in gesprek gaan over het leven en ze uit te nodigen dit initiatief te steunen. Scholen benaderen om te kijken of we samen iets kunnen betekenen voor deze kinderen. Verder houdt zij de weg open voor meer mooie initiatieven om geld in te zamelen. In februari 2020 reist zij naar Bali om het kinderhuis te bezoeken, vrijwilligerswerk te doen en ook neemt zij zoveel mogelijk spullen mee, waar een tekort aan is.

Stichting Timeus is opgericht in 2007 door Joop en Hetty de Rooij. Hun doelstelling is om kinderen met een visuele beperking in Indonesië een kans te geven op een mooie toekomst. Zij leven zelf met een visuele beperking in Nederland, waar ze het goed hebben en besloten zich in te zetten voor kinderen waarvoor dat niet gewoon is. Stichting Timeus is gecertificeerd met de ANBI status.(Algemeen Nut Beogende Instelling).

De kinderen op Bali
In Tabanan op Bali staat het kinderhuis van Timeus wat wordt geleid door Ginting en Ana. Zij dragen zorg voor 8 kinderen met een visuele beperking. Zorgen voor basisbehoeften en dat ze naar school gaan. Geven de kinderen de vrijheid zich bezig te houden met zaken waar ze blij van worden. Zo wordt er muziek gemaakt, leert één van de kinderen over uiterlijke verzorging en weer een ander leert voor het vak masseur. Ook voor medische zorg wordt gezorgd. Een aantal kinderen is bijvoorbeeld succesvol geopereerd aan hun ogen, waardoor zij beter zien.

Het kinderhuis draait zonder subsidie en is volledig afhankelijk van giften. Tijdens de reis gaat Bianca geld inzamelen voor het kinderhuis. Zij is daarom een crowdfundingactie gestart (www.gofundme.com/f/een-thuis-voor-visueel-gehandicapte-kinderen-bali).

Op de site van Timeus is nadere informatie over de actie en de wandeltocht van de Bianca te vinden.


www.timeus.nl

Meer berichten