Foto:
Columns

Column Henrieke Schoonekamp - Postcrossing

Postcrossing

Dat er bijna niks leukers is dan echte post op de deurmat vinden, dat heb ik hier al eens verteld. Echte kaartjes, uit verre landen met een mooie postzegel er op. Bijna niemand stuurt ze nog vanaf het vakantieadres. En dat is toch eigenlijk best wel jammer, dat die traditie verloren gaat. Als ik nu het woord vroeger ga gebruiken voel ik me echt een old wief en een oude zeur dus dat probeer ik te voorkomen. Maar toch, vroeger stuurde ik zelf kaarten vanaf vakantieplaatsen en ik kreeg ze ook van ver weg. Tegenwoordig krijg ik via Whatsapp gewoon een paar foto's en op Facebook en Instagram is voor iedereen zichtbaar hoe mooi en bijzonder de vakantie wel niet is.

Omdat ik die verre kaartjes mis besluit ik m'n oude hobby Postcrossing weer eens op te pakken. Postcrossing is een website waar je je moet registreren. Eenmaal geregistreerd kun je een adres van een andere gebruiker krijgen en daar moet dan een kaartje heen gestuurd worden. Op dat kaartje moet een code geschreven worden en als de ontvanger ergens ver weg in de wereld de kaart heeft gekregen dan registreert die persoon de code op de website van Postcrossing zodat de verzender weet dat de kaart goed ontvangen is. En dan is het wachten tot je zelf een kaart van ver weg krijgt. En dit kan met meerdere kaarten tegelijk.

Het sturen van zo'n kaart, dat vind ik al leuk. In het centrum een stapel toeristische kaarten van Zutphen gekocht. Echt, er zijn er heel veel die dus eigenlijk amper nog verzonden worden. Postzegel er op, leuke tekst er op, code er op en hop naar de brievenbus. Op een dag stuur ik een kaartje naar China, Zuid-Afrika, Duitsland, Estland en Amerika. Dat is toch geweldig! Na twee dagen is de kaart al in Duitsland, de andere landen duurt langer. Maar met twee weken zijn alle vijf de kaarten bezorgd, verspreid over de wereld. En op een dag kom ik thuis en ligt er een kaartje uit Australië en eentje uit Noorwegen. Echt fantastisch! Hoe leuk en lief is de gedachte dat iemand ergens aan de andere kant van de wereld moeite voor mij heeft gedaan om een kaart voor me uit te zoeken, die te schrijven, een postzegel te plakken en naar een brievenbus te lopen?

Postcrossing is tussen alle social media echt de sociaalste website die er is. De hele wereld in de brievenbus, ver weg ineens zo dichtbij.

Meer berichten
 

Nieuwsoverzicht

Meer berichten