Ruud Koopmans. Foto: David Ausserhofer
Ruud Koopmans. Foto: David Ausserhofer (Foto: DAVID_AUSSERHOFER)

Professor Ruud Koopmans over 'Het vervallen huis van de islam'

ZUTPHEN - Dinsdag 3 september komt Ruud Koopmans naar Zutphen om te vertellen over zijn boek 'Het vervallen huis van de islam'. Dit vindt van 19.30 tot 21.30 uur plaats aan Kerkhof 16 in Zutphen.

Ruud Koopmans is hoogleraar sociologie en migratie aan de Humboldt Universiteit en onderzoeksdirecteur van het Wissenschaftszentrum (WZB) in Berlijn. In Het vervallen huis van de islam stelt hij dat de islamitische wereld zich in een steeds dieper wordende crisis bevindt. Terwijl de rest van de wereld democratiseerde, nam het aantal democratieën in de islamitische wereld alleen maar verder af. Met de rechten van vrouwen, homoseksuelen en religieuze minderheden is het nergens zo slecht gesteld. Van Mali in West-Afrika tot de Filipijnen in Oost-Azië woeden tientallen burgeroorlogen met islamitische betrokkenheid die miljoenen mensenlevens hebben gekost. Duizenden komen jaarlijks om bij aanslagen van terreurorganisaties als ISIS, Al-Qaeda en Boko Haram. Economisch raakt de islamitische wereld steeds verder achterop. Geen wonder dat velen elders een goed heenkomen zoeken.

Met een indrukwekkende hoeveelheid feitenmateriaal toont Koopmans de diepte van de crisis aan, en onderzoekt de oorzaken. Westers kolonialisme, inmenging van buitenaf en discriminatie bieden volgens hem geen steekhoudende verklaring. De wortels van het probleem liggen volgens hem bij de groeiende invloed van het fundamentalisme, dat de islamitische wereld in een wurggreep houdt.

Toegangskaarten 10 euro bij Boekhandel Van Someren & Ten Bosch, Turfstraat 19 in Zutphen.


0575 - 513 512

boekhandelsomerentenbosch.nl

info@boekhandelsomerentenbosch.nl

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden

Nieuwsoverzicht

Meer berichten