Zo vader, zo zoon. Van 23 tot en met 25 augustus staan Ruben en Milan Klaver namens de gastheren respectievelijk langs en binnen de lijnen tijdens het ‘Salland Electronics Under 13 Tournament FC Zutphen’. Foto: Eric Klop
Zo vader, zo zoon. Van 23 tot en met 25 augustus staan Ruben en Milan Klaver namens de gastheren respectievelijk langs en binnen de lijnen tijdens het ‘Salland Electronics Under 13 Tournament FC Zutphen’. Foto: Eric Klop (Foto: )

FC Zutphen sluit bij eigen JO13-toernooi verrassingen niet uit

Vader en zoon Klaver hebben er zin in

Door Eric Klop

ZUTPHEN – Tijdens het 'Salland Electronics Under 13 Tournament FC Zutphen' dat vrijdagavond 23, zaterdag 24 en zondag 25 augustus voor de vierde keer plaatsvindt op het plaatselijke sportpark 't Meijerink komt ook een jeugdselectie van de thuisploeg binnen de lijnen. De spelers zijn een jaartje minder jong dan hun opponenten. FC Zutphen neemt met het JO14-team deel.

Ruben Klaver is de coach van de Zutphense voetbaltalenten. De oud-prof van onder meer Heracles en FC Eindhoven krijgt voor de gelegenheid assistentie van Donovan Tegelaar die komend seizoen hoofdtrainer van SC Gorssel wordt. "Zowel hij als ik hebben een zoon die voor FC Zutphen JO15 speelt", zegt Klaver. "De jongens mogen als een jaar oudere dispensatiespelers worden ingezet om het kwaliteitsniveau ten opzichte van tegenstanders als Arsenal, Anderlecht, Bayer 04 Leverkusen, AZ, PSV en Feyenoord nog iets meer te compenseren. Ik denk dat we een leuke mix van 13- en 14-jarigen op de been brengen, die toch als een eenheid te strijd aangaat. We kunnen misschien zelfs voor een paar verrassingen zorgen. Net als vorig jaar, toen we in het internationale deelnemersveld van tien teams op de zevende plaats eindigden. De bal blijft altijd rond!"

Klaver's zoon heet Milan. Die weet hoe het er in het 'pre-prof'-metier aan toe gaat. Klaver jr. voetbalde drieënhalf jaar bij Vitesse en nam in 2017 namens de Arnhemmers deel aan de tweede editie van het Zutphense JO13-toernooi. Vorig jaar deed hij dat voor FC Zutphen. "Ik vond het bij Vitesse niet meer leuk", verklaart Milan die vooral op '10' uitstekend uit de voeten kan. "Ik trainde dagelijks in Arnhem en ging er naar school. 's Ochtends om 7 uur zat ik al in de trein vanuit Zutphen en was pas na zessen weer thuis. Vitesse heeft wel busjes die jonge voetballers van huis ophalen, maar die rijden niet via Zutphen. De club weigerde dit te veranderen. Al dat gereis in mijn eentje per trein en met de stadsbus kostte erg veel tijd en ging ten koste van mijn schoolprestaties. Daar had ik dus geen zin meer in en besloot bij Vitesse te stoppen. Dat trainer Tim Cornelissen mij graag voor de jeugdselectie wilde behouden bracht me niet op andere gedachten. Plezier is het belangrijkste. En dat was weg."

Milan lacht in zijn vuistje. Vorig jaar, toen hij op het toernooi uitkwam voor FC Zutphen, werd Vitesse in de strijd om de 7de plek na penalty's geklopt. "Ik miste mijn strafschop, maar het team won. Daar gaat het om." Het jonge voetbaltalent uit Zutphen sluit trouwens niet uit dat hij ooit opnieuw een opleidingsplekje verwerft bij een profclub. Als ik die kans krijg, doe ik het. Of ik dan doorbreek is een andere verhaal. Maar nu gaat school voor. Mavo/havo, op het Isendoorn." In elk geval heeft Milan Klaver enorm zin in het toernooi dat zijn cluppie organiseert. "Ook omdat het plezier in voetballen weer helemaal terug is."

"Jammer toch dat je als jong talent moet stoppen omdat de club niet aan bepaalde randvoorwaarden wil meewerken", wil vader Klaver tot slot nog even kwijt. "We willen nu eenmaal geen ongelukkig kind. Gelukkig is bij hem de lol in het spelletje weer terug. Reken maar dat we dit straks tijdens het toernooi gaan zien..!"

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden

Nieuwsoverzicht

Meer berichten