Henk Koskamp en Josef Räkers volgen de Berkel tot aan de bron. Foto: Hartmut Levermann
Henk Koskamp en Josef Räkers volgen de Berkel tot aan de bron. Foto: Hartmut Levermann

Uitnodiging voor pelgrimstocht langs de Berkel

REGIO - Nog drie weken tot de start van het Berkelfestival, dit jaar met Gescher als centrale locatie. Enkele dagen vóór het officiële startschot is iedereen welkom om de Nederlander Henk Koskamp te begeleiden op zijn pelgrimstocht naar het Berkelfestival om daarbij al wandelend kennis te maken met de plaatsen en de natuur langs de Berkel.

"Ik ga op maandag 19 augustus vanuit Zutphen op pad en zie wel wie ik onderweg tegenkom", zo spreekt pelgrim Henk Koskamp, ook wel bekend als 'Stadsboer Henk', enthousiast over zijn plan. De route zal hem via Lochem, Borculo, Rekken en Vreden naar Stadtlohn voeren, om vervolgens op vrijdag aan te komen in Gescher voor de officiële opening van het Berkelfestival.

Wie Henk Koskamp op zijn pelgrimstocht wil begeleiden, is van harte welkom om mee te lopen. Aanmelden is niet nodig. Wel wil Stadsboer Henk er graag op wijzen dat elke deelnemer op eigen verantwoordelijkheid meeloopt en dus ook zelf voor proviand en eventueel voor overnachtingsgelegenheid moet zorgen. Henk is blij met iedereen die wil meelopen – of het nu voor een korte etappe is of voor de hele route. Het gaat hem erom mensen te ontmoeten en verhalen te delen. En natuurlijk om met een groep wandelaars samen het Berkelfestival te bereiken.

Op zaterdag 24 augustus sluit de geograaf en wandelexpert Josef Räkers zich in Gescher aan bij de groep, om de route van daaruit samen te vervolgen via Coesfeld naar de bron van de Berkel in Billerbeck.

Meer informatie over de route en de trefpunten om zich bij de wandelgroep aan te sluiten, is te vinden op de website van het Berkelfestival onder 'Programma'. Voor alle vragen over deze bijzondere activiteit is Henk Koskamp telefonisch bereikbaar (0 633 61 31 95).


www.berkelfestival.eu

Meer berichten