Meredith Frampton, A Game of Patience, 1937, Ferens Art Gallery: Hull Museums. Foto: Estate of Meredith Frampton
Meredith Frampton, A Game of Patience, 1937, Ferens Art Gallery: Hull Museums. Foto: Estate of Meredith Frampton

Britse realisten in Museum MORE

Algemeen

Te zien van 15 september 2019 tot en met 5 januari 2020

GORSSEL - Museum MORE organiseert dit najaar de grote overzichtstentoonstelling For Real. Met 75 werken van maar liefst 35 kunstenaars zet het museum het beste, meest fascinerende en onverwachte van de Britse schilderkunst uit het interbellum in de spotlights. De tentoonstelling is te zien van 15 september 2019 tot en met 5 januari 2020.

Een zorgvuldige selectie van topwerken schetst een divers en fantastisch beeld van de artistieke ontwikkelingen aan de andere kant van Het Kanaal in de roaring twenties en dirty thirties. Verwant aan het internationale neorealisme maar soms ook onmiskenbaar Brits. Elegante stiff-upper-lip portretten, naïeve working-class taferelen, roerloze landschappen en stadsgezichten, vervreemdende stillevens maar ook expressieve, intense werken.
Maak kennis met vergeten society-grootheden zoals Meredith Frampton en Gerald Leslie Brockhurst of war painter Christopher Nevinson en de uitzonderlijke Stanley Spencer. Ook blijken er opvallend veel vrouwelijke kunstenaars op hoog niveau actief te zijn geweest, onder wie Dod Procter, Hilda Carline, Winifred Knights en de zusters Zinkeisen.
Met tientallen bruiklenen uit prestigieuze collecties van onder andere Tate, National Portrait Gallery, National Galleries of Scotland, The Ashmolean Museum, Royal Academy of Arts, Ferens Art Gallery, Stedelijk Museum Amsterdam en internationale particuliere collecties.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant