Op de piano voor de Energiewinkel bracht Merel Hubatka het lied ten gehore. Foto: PR
Op de piano voor de Energiewinkel bracht Merel Hubatka het lied ten gehore. Foto: PR (Foto: )

Stadsdichter maakt lied voor ZutphenEnergie

ZUTPHEN - Stadsdichter Merel Hubatka heeft voor ZutphenEnergie een prachtig lied geschreven over het project Zonnestroom. "Er was weinig tijd, maar het zat al vlot in elkaar en in mijn hoofd", lacht ze. Op de piano voor de Energiewinkel bracht ze het ten gehore en werd het opgenomen voor op de website en social media. In twee dagen werd het al meer dan 2000 keer bekeken. Tijdens het Energiecafé van 30 augustus om 17 uur zal Merel het opnieuw spelen. Ze begeleidt zichzelf daarbij op de roze piano van creatieve coöperatie Coopkracht, die ZutphenEnergie in bruikleen heeft.

Het liedje gaat over Zonnestroom: schone energie van de zon, die klanten van ZutphenEnergie kunnen krijgen van zonnepark Revelhorst. Hiervan koopt ZutphenEnergie een deel met een lening van de gemeente. De opbrengsten zijn genoeg voor zowel rente en aflossing als voor een flinke korting op de stroomprijs. Door deze constructie krijgen klanten de goedkoopste stroom van Nederland.

Alle inwoners van Zutphen en Warnsveld kunnen eraan meedoen, mits ze klant zijn of worden van ZutphenEnergie. Dit kan gemakkelijk door een bezoekje aan de Energiewinkel aan de Overwelving 10 (naast C&A) of door naar de website te gaan. Op de website is ook het lied te beluisteren.


www.zutphenenergie.nl/zonnestroom

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden