Elien van den Broeck met haar vader Wim. Foto: PR
Elien van den Broeck met haar vader Wim. Foto: PR (Foto: )

Vader en dochter nemen plaats achter het Wijnhuiscarillon

ZUTPHEN - Op vrijdag 19 juli om 19.30 uur zal het bijzondere jonge Belgische beiaardtalent Elien van den Broeck (15 jaar) met haar vader Wim Van den Broeck achter het stokkenklavier plaatsnemen. Zij spelen om beurten een programma met muziek van barok via klassiek tot hedendaags. Het concert is in de binnenstad overal te beluisteren, maar het beste gaat dat in de 'luistertuin' het Wöhrmannhofje (ingang Bakkerstraat).

Elien Van den Broeck (2003) startte op 9-jarige leeftijd met haar beiaardstudies in Peer bij Erik Vandevoort waar zij nog steeds beiaard studeert. Op jonge leeftijd won zij reeds twee internationale beiaardwedstrijdenen in haar thuisgemeente Meerhout kreeg zij de gemeentelijke cultuurprijs voor haar beiaardverdiensten. Beiaard studeert Elien bij Erik Vandevoort, Carl Van Eyndhoven en Koen Van Assche.

Wim Van den Broeck (1974) startte op volwassen leeftijd met muziekstudies voor orgel en beiaard. Orgel studeerde hij bij Carl Van Eyndhoven en Luc De Winter. Beiaard studeerde Wim vanaf 2008. In zijn thuisgemeente Meerhout kreeg Wim de gemeentelijke cultuurprijs uitgereikt in 2013 voor zijn diverse muzikale verdiensten. Wim is momenteel beiaardier in Diest, Genk en Peer en organist in Meerhout en Laakdal.

Meer berichten