Obbink - een ster in elektronica is de hoofdsponsor van de wedstrijden op 2 en 3 augustus in Lichtenvoorde. Foto: PR
Obbink - een ster in elektronica is de hoofdsponsor van de wedstrijden op 2 en 3 augustus in Lichtenvoorde. Foto: PR

Regiokampioenschappen dit jaar in Lichtenvoorde

LICHTENVOORDE - Op vrijdag 2 en zaterdag 3 augustus vinden de Regiokampioenschappen voor pony's en paarden van Gelderland en Flevoland plaats aan de Boschlaan in Lichtenvoorde. Daarbij nemen de beste ruiters en amazones uit deze provincies met hun pony's en paarden in de disciplines dressuur en springen het tegen elkaar op op het speciaal daarvoor ingerichte evenemententerrein, in de weilanden van de familie Groot Kormelink.

Opnieuw heeft Paardensport Vereniging In den Bosch uit Lichtenvoorde het vertrouwen van de KNHS gekregen om dit grote evenement te mogen organiseren. PSV In den Bosch is voor deze kampioenschappen voor de derde keer te gast bij de familie Groot Kormelink aan de Boschlaan 23 in Zieuwent, bij Lichtenvoorde. Eigenaar Vincent Groot Kormelink draagt de paardensport een warm hart toe en zet zich in om het terrein zo effen mogelijk te maken voor dat weekend. De weiden worden gemaaid en de terreincommissie zorgt voor de inrichting van het terrein. Er worden twee springringen en veertien dressuurbanen uitgezet in de week voorafgaande aan de kampioenschappen.

De opzet is dit jaar anders dan voorgaande jaren. Dit jaar zullen voor het eerst de kampioenschappen van paarden en pony's in één weekend verreden worden, in plaats van twee weekenden achter elkaar. Er is dus een strakke planning nodig om al deze deelnemers goed in te delen en een efficiënte terreinindeling te maken zodat iedereen ruimte genoeg heeft om te parkeren, om te ontspannen en bovenal, om te rijden.

Niet alleen de terreincommissie van PSV In den Bosch is al maanden druk met de voorbereidingen, ook zijn er commissies om vrijwilligers te werven en voor sponsorwerving. Sponsoren zijn van groot belang voor elke vereniging. In den Bosch is verheugd met Obbink, een ster in elektronica uit Lichtenvoorde als hoofdsponsor. Zonder deze en alle andere sponsoren is het niet mogelijk om een evenement als dit te organiseren. Daarbij zijn uiteraard ook de vrijwilligers van groot belang. Het bestuur is dan ook heel blij met alle hulp die wordt geboden.

De laatste keer dat de kampioenschappen aan de Boschlaan plaatsvonden was in 2014. Het waren prachtige kampioenschappen, niet alleen qua organisatie maar ook wat betreft succes. Het ponyviertal van In den Bosch werd derde en mocht door naar de strijd om het Nederlands kampioenschap, de Hippiade in Ermelo.
De wedstrijden beginnen beide dagen om 9.00 uur. Toegang tot het terrein is gratis. Toeschouwers zijn van harte welkom op het evenemententerrein aan de Boschlaan.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden

Nieuwsoverzicht

Meer berichten